R3 1300X fanını R5 1600 AF işlemciye takmak

Atmosferone

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 3 1300X işlemci var bende. Stok 1600 AF alacağım. Benim 1300'deki fanı 1600'e takabilir miyim sorun olur mu? Yeni fan almam gerekir mi?
Bir de bende 1060 6 GB ekran kartı mevcut. Darboğazı azaltır mı yeni işlemciyle? Ne kadar FPS farkı yaşarım bu yeni işlemciyle? Anakartıma takabilir miyim? Bu gibi soruları cevaplayacak bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.
Anakart Prime A320M-E
16 GB RAM 2666MHz.
1060 6 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam, bilgisayarı açtığında mouse, klavye ışıkları yanıyor mu? BIOS'u hangi sürüme güncellemiştim hatırlıyor musun?
2022 en son çıkandı

Tamam, bilgisayarı açtığında mouse, klavye ışıkları yanıyor mu? BIOS'u hangi sürüme güncellemiştim hatırlıyor musun?

Her şeyin ışığı yanıyor ekrana görüntü gelmiyor

Hocam şimdi doğru anladıysam ekrana görüntü gelmemesi normal mi? Şimdi bi kapatıp ekran kartını çıkart tak yapayım.

Hayır normal değil, eğer mouse ve klavye ışığı yanmasaydı derdim ki sistem BIOS'a geçemiyor çünkü işlemciyi tanıyamıyor.

Fakat sende sistem arka planda sorunsuz çalışıyor ama yalnızca görüntü alamıyorsun gibi duruyor.

Evet 1300x hala benimle. Ekran kartına takıyorum hdmi kablosunu.

1300X'i geri takabilir misin bakalım ne olacak, eğer görüntü normal gelirse ve açabilirsen ben sana farklı bir BIOS sürümü verebilirim. Sonuncu "beta" olabileceğinden bir sıkıntıya da sebep olmuş olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı