R3 1300X RX570 sistemde FPS düşüşü oluyor

blademasterkayle

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar aylardır hatta yıllardır bu sorunu çözemedim.
HDD kaynaklı olduğunu düşünüyordum ama HD Tune Pro testinde gayet stabil sonuçlar aldım. Bilgisayarı formatlamayı denedim, pek bir şey değişmedi. Valorant'ta normalde 140ların altına düşmemesi gerekirken sürekli 60 70leri çok oyuncu olan modlarda 20 30ları görüyor. Tamam 2022'de SSD'ye geçilmesi gerektiğini ben de biliyorum ama yediğim droplar gerçekten anormal...
Sistem: Gigabyte AB-350M-DS2 / Ryzen 3 1300X / Sapphire RX570 ITX / Corsair Vengeance 8 GB 3000 MHz / WD 1 TB Blue / Rampage X-horse 600W.

Arkadaşlar aylardır hatta yıllardır bu sorunu çözemedim.
HDD kaynaklı olduğunu düşünüyordum ama HD Tune Pro testinde gayet stabil sonuçlar aldım. Bilgisayarı formatlamayı denedim, pek bir şey değişmedi. Valorant'ta normalde 140ların altına düşmemesi gerekirken sürekli 60 70leri çok oyuncu olan modlarda 20 30ları görüyor. Tamam 2022'de SSD'ye geçilmesi gerektiğini ben de biliyorum ama yediğim droplar gerçekten anormal...
Sistem: Gigabyte AB-350M-DS2 / Ryzen 3 1300X / Sapphire RX570 ITX / Corsair Vengeance 8 GB 3000 MHz / WD 1 TB Blue / Rampage X-horse 600W.
Harddisk ile fps in alakası yok.Ramden kaynaklı büyük ihtimalle.

İşlemci ve RAM kaynaklı kesin olarak söylüyorum.

Hocam tamam da aynı sistem özelliklerine sahip kişilerde böyle olmuyor. Bakin altini cizerek soyluyorum yedigim droplar cok anormal. 20 30'lara dusuyor.
Kullanımlar ne durumda? Darboğaz olabilir.
Ekran kartı kullanımı dusuk kaliyor ama oynadigim oyunlar yuzunden. Valorant csgo ve lol oynuyorum.

En yüksek ayarlara çek.

FPS biraz dusuyor bir fark yok.
Bu arada sistemde cok bir şey yuklu olmamasin ragmen acilirken cok gec kendine geliyor. Yakin zamanda temiz kurulum yaptim pek bir şey degismedi. Virus olmadigina da eminim. Ara ara masaustunde hiçbir program 2 3 MB'nin ustu kullanima cikmamasina ragmen %100 disk kullanimi oluyor. Oyun oynarken arkada Spotify bile acsam bilgisayar kafayi yiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı