Bazı oyunlarda ve özellikle Fortnite oynarken bazen kaplamalar yüklenmiyor ve FPS çok fazla düşüyor(ortalama 100-140FPS alıyorum düşük ayarlarda). İşlemcinin darboğaz yaptığını düşünüyorum, SS yükledim. Sorun işlemcideyse işlemci önerir misiniz?
RAM'im 2133MHz, XMP açık değil, tek kanal ve SSD'im yok. Sorunun RAM'den kaynaklı olduğunu da düşündüm ancak CPU %100 kullanılırken GPU'nun %50-60 olması kafamı karıştırdı.
Düşük ayarlarda oynanmaz işlemciye yük biner. Çözümü söyliyim detayları artırın veya full yapın. Bütçe varsa işlemciyi 1600AF yapın. Ve 1 tane daha 8 GB RAM alın Dual yapın. Bu kadar yalnız ekran kartı 3 GB VRAM yetersiz FPS düşer drop yapar. 1060 6 GB modeli olsaydı iyiydi. Yani 6 GB modele göre düşük FPS verir.
Benim hocamın -fakülte- Ryzen 7 1700'ü vardı. Yanına da 1x16 GB 2133MHz RAM atmışlar. 1060 6GB vardı. FPS 60-70 falandı. 8x2 3000MHz yaptık. 120-130 çıktı. Ve HDD de kaplama hızına yetişmiyor olabilir.
Tabi tek kanal RAM var bende de 16 GB. Düşük FPS alıyorum 9600KF ile. 1 tane daha RAM alacam ama soğutucu anakartı kapatmış yer yok. 2 slot var anakartta çünkü.
Teşekkür ederim herkese. O zaman en yakın zamanda işlemci değiştirmeye bakacağım ve son olarak bir tane daha 8 GB 2133MHz RAM eklesem yeterli olur mu? Yoksa MHz'i de artırıp yeni iki RAM mi almalıyım? Çok fark olur mu arada?
İnanın, 2133MHz ile 3000MHz arasında fark var. Testlerine bakın. Belki RAM'i OC edebilirsiniz. Ama anlamıyorsanız ellemeyin, daha kötü olmasın. Onu satıp, çift alın.