R3 1300X ve GTX 1050 Ti Sistem

kaya_06

Hectopat
Benim elimde şu an NVIDIA GeForce EX GTX 1050 Ti ekran kartı var önceki işlemci FX serisi BBI işlemci idi ama memnun kalmadım. Şimdi ise
Ryzen3 1300x
ASUS prime 350 plus anakart
Kingston Hyberx 8 GB 2400 MHz RAM düşünüyorum.
Nasıl bi sistem olur yardımcı olur?
1500 lira kadar bütçe var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım bi konu değil APU biraz açar mısınız
Apu: İşlemcinin içinde dahili ekran kartı var. Bu ekran kartı, senin belleğinden tüketiyor. Ama apu bir işlemci alıpta harici bir ekran kartı yani senin dediğin gibi gtx 1050 Ti 'yi takarsanız İşlemcinin dahili ekran kartını kullanmaz, senin taktığın harici GTX 1050Ti'yi kullanır. Böylelikle ekran kartı için bellek kullanmaz.

Şuan mesela Ryzen 3 1300X' i almak yerine Ryzen 3 2200g'yi almak daha mantıklı. Çünkü R3 2200G daha performanslı, daha ucuz. Ryzen 3 1300X alman şuan fazla mantıksız.

Anladığım bi konu değil APU biraz açar mısınız
Apu: İşlemcinin içinde dahili ekran kartı var. Bu ekran kartı, senin belleğinden tüketiyor. Ama apu bir işlemci alıpta harici bir ekran kartı yani senin dediğin gibi gtx 1050 Ti 'yi takarsanız İşlemcinin dahili ekran kartını kullanmaz, senin taktığın harici GTX 1050Ti'yi kullanır. Böylelikle ekran kartı için bellek kullanmaz.

Şuan mesela Ryzen 3 1300X' i almak yerine Ryzen 3 2200g'yi almak daha mantıklı. Çünkü R3 2200G daha performanslı, daha ucuz. Ryzen 3 1300X alman şuan fazla mantıksız.

Peki ram için ne dersin 16 gb alamıyorum şimdilik 8 gb bütçeden dolayı

İşlemciyi APU almalıyım yani öyle mi
Aynen. Apu işlemciye harici bir ekran kartı takınca normal bir işlemci olarak kullanılıyor. Ama daha performanslı ve ucuz olduğundan dolayı bunu seçmen daha mantıklı. İşlemciyi Ryzen 3 2200G işlemcisini almalısınız. Yanlış anlamaman içiin söylüyorum. İlla apu alacaksın diye bir durum yok. Dediğim gibi daha performanslı, daha ucuz olduğundan dolayı bunu öneriyorum.

İşlemciyi APU almalıyım yani öyle mi
Aynen. Apu işlemciye harici bir ekran kartı takınca normal bir işlemci olarak kullanılıyor. Ama daha performanslı ve ucuz olduğundan dolayı bunu seçmen daha mantıklı. İşlemciyi Ryzen 3 2200G işlemcisini almalısınız. Yanlış anlamaman içiin söylüyorum. İlla apu alacaksın diye bir durum yok. Dediğim gibi daha performanslı, daha ucuz olduğundan dolayı bunu öneriyorum.

Peki 2-3 sene daha kullanıp değiştirsem bile mantıklı olan APU mudur sizce

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı