R3 1300X ve GTX 1050 Ti'ın BF 1/5 performansı nasıldır?

• Konuyu başlatan izb
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.141

izb

Hectopat
  • Ryzen 3 1300X
  • MSI GTX 1050 Ti Gaming X
  • 8 GB RAM 2400
BF 1'i ultra ayarlarda açar mı ve kaç FPS alır veya BF 5'te kaç FPS alır, açar mı? FPS değerlerini söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Göndermiş olduğun videolar kullanıcılar tarafından 2017 yılında yüklenmiş olup, elinde var olan mevcut sisteminle ne yazık ki DICE'ın son 1 sene içerisinde Battlefield 1 için uygulamış olduğu bilinçli işlemci çekirdek kullanımı yükseltme politikası sebebiyle videolarda görmüş olduğun değerleri görmen pek mümkün değil. O GPU kullanımı %90'ları bile zor görür şimdiki sisteminle. Bana kalırsa BF1/5 için 4C/8T i7'ler bile 1070/2060 gibi kartlar için alt limit.

Göndermiş olduğun videolar kullanıcılar tarafından 2017 yılında yüklenmiş olup, elinde var olan mevcut sisteminle ne yazık ki DICE'ın son 1 sene içerisinde Battlefield 1 için uygulamış olduğu bilinçli işlemci çekirdek kullanımı yükseltme politikası sebebiyle videolarda görmüş olduğun değerleri görmen pek mümkün değil. O GPU kullanımı %90'ları bile zor görür şimdiki sisteminle. Bana kalırsa BF1/5 için 4C/8T i7'ler bile 1070/2060 gibi kartlar için alt limit.
Hocam DICE neden böyle bir politika uyguladı? 2017 ortalarında i3 6098p ile rahat oynuyordum ama geçen sefer oyuna girdiğimde işlemcinin yüzde 90 altına düşmediğini gördüm. Genelde yüzde 100 çalışıyordu.

Hocam DICE neden böyle bir politika uyguladı? 2017 ortalarında i3 6098p ile rahat oynuyordum ama geçen sefer oyuna girdiğimde işlemcinin yüzde 90 altına düşmediğini gördüm. Genelde yüzde 100 çalışıyordu.

Aynı şekilde bundan 2 sene öncesine kadar oyun, kendi sistemimde ULTRA ayarlarda 90-110 FPS'nin altına düşmezken şu an minimum 65, ortalama olarak 75-90 FPS dolaylarında çalışıyor. Yine de çok rahatsız etmiyor fakat bu olay 6C+ güçlü işlemciler çıktıktan sonra oyuna getirmiş oldukları güncellemeyle beraber kullanıcılara üst segment oyuncu işlemcileri aldırmaya yönelik bir politika uyguladıkları düşünüyorum. Aynı zamanda oyun esnasında chat kısmında diğer yabancı oyuncuların da bu durumdan muzdarip olduğuna da birçok kez şahit oldum. 2016 yılında çıkmış bir oyuna böyle saçma sapan bir düzenlemenin gelmesi gerçekten sinir bozucu, neyse ki Rainbow Six Siege işlemci kullanımı konusunda bizi yüzüstü bırakmadı. Şahsen yükseltme çok zorunlu hale gelmedikçe piyasadaki birkaç tane işlemci canavarı oyun için de işlemci yükseltme taraftarı değilim.

• Ryzen 3 1300X
  • MSI GTX 1050 Ti Gaming X
  • 8 GB RAM 2400
BF 1'i ultra ayarlarda açar mı ve kaç FPS alır veya BF 5'te kaç FPS alır, açar mı? FPS değerlerini söylerseniz sevinirim.

Dostum, eğer oyuna sahip değilsen ve sistem yükseltmesi için de bütçen yeterli ise en azından Ryzen 5 1600/2600 + 8GB RAM yükseltmesi yapmanı öneririm, aksi takdirde oyundan tat alman pek mümkün değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı