R3 1300x ve GTX 1050ti Sistem Darboğaz sorunu

• Konuyu başlatan nvzt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 826

nvzt

Decapat
Beyler ne zamandır araştırdığım sorundu GTX 1050ti Ryzen 3 1300x 8GB DDR4 RAM 2400 MHz 1 TB harddisk 120GB SSD bu sisteme sahibim her oyunda FPS düşüyor drop yiyordum CS:GO hariç, Vatan'dan almıştım garantisi vardı götürdüm işlemci %100 kullanıyor ekran kartı %25-40 arası kullanıyodu sonra Vatan'da Ryzen 5 1600x denediler kullanım azaldı ama droplar devam etti RAM'i 3000 MHz yaptılar yine droplar devam etti servise gönderilcek sizce ne olur ne yapmalıyım serviste parçalar değişir sıfır verirler belki ama droplar devam ederse? Yani sıfır olmasının amacı kalmaz sanırım bir konuda da gördüm biri Ryzen işte demişti gerçekten haklı böyle bir sorun olması çok saçma GTX 1050 ti ve i3 8100 alıcakken ordaki çalışan önermişti ona uyup Ryzen almıştım keşke almasaymışım i3 8100'lü sistemlerin hiç birinde sorun duymadım gerçekten saçmalık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende zamanında 1300X ile 1050ti kullandım her oyunu sıkıntısız oynuyordum donanımsal bir sıkıntı olabilir. Diğer bileşenlerdende sorun olabilir hemen işlemciye suçu yıkmamak lazım. Sistemin geldiğinde yine sorun çıkartırsa yardımcı olmaya çalışırız.

Beyler ne zamandır araştırdığım sorundu GTX 1050ti Ryzen 3 1300x 8GB DDR4 RAM 2400 MHz 1 TB harddisk 120GB SSD bu sisteme sahibim her oyunda FPS düşüyor drop yiyordum CS:GO hariç, Vatan'dan almıştım garantisi vardı götürdüm işlemci %100 kullanıyor ekran kartı %25-40 arası kullanıyodu sonra Vatan'da Ryzen 5 1600x denediler kullanım azaldı ama droplar devam etti RAM'i 3000 MHz yaptılar yine droplar devam etti servise gönderilcek sizce ne olur ne yapmalıyım serviste parçalar değişir sıfır verirler belki ama droplar devam ederse? Yani sıfır olmasının amacı kalmaz sanırım bir konuda da gördüm biri Ryzen işte demişti gerçekten haklı böyle bir sorun olması çok saçma GTX 1050 ti ve i3 8100 alıcakken ordaki çalışan önermişti ona uyup Ryzen almıştım keşke almasaymışım i3 8100'lü sistemlerin hiç birinde sorun duymadım gerçekten saçmalık.
Sistem elinize ulaştığında tekrar kontrol edin, Oyunları hangi çözünürlükte oynuyorsunuz?

1300X çok rahat 1050ti besleyebilir. Sonuç belli olmadan fevri davranmayın. Yeni nesil ryzen işlemciler gayet performanslılar.
Bende öyle bekliyordum vatanda testlerde yaptık her oyunda düşükte ve yüksek ayarlarda ama 1300x de hiç bi türlü %100 ün altına inmedi ordaki adam bana işlemcinin düşük geldiğini söyledi sonrasında ryzen 5 1600x takarak denedik sistemi işlemci kullanımı %40 civarı falandı yani bi nevi normaldi ama yinede fps sorunları yaşandı zaten eğer yaşanmasaydı benim işlemcide sorun olmuş olucaktı ve elim boş dönecektim ha zaten bende dönmezdim çünkü ben bu sistemi i3 8100 ile alıcaktım ordaki adam dedi neden o işlemci dedim hem ucuz hem performanslı dedim güldü dedi ryzen 3 1300x nerdeyse aynı performansta ve daha ucuz dedi bende o işlemciyi duymuştum ama tam bilmiyodum adamada sormuştum darboğz yaparmı diye yok demişti yapmaz demişti ve darboğaz olduğunu öğrendik orda ama bana 1050 ti ile i3 8100 ile yine darboğz yapacağını söyledi inceleyen kişi ki oda bence kandırma amaçlı söylemiştir ama yinede hakkımı arıycam
Sistem elinize ulaştığında tekrar kontrol edin, Oyunları hangi çözünürlükte oynuyorsunuz?

1920x1080,zaten düşürsemde drop yiyordum
Bende zamanında 1300X ile 1050ti kullandım her oyunu sıkıntısız oynuyordum donanımsal bir sıkıntı olabilir. Diğer bileşenlerdende sorun olabilir hemen işlemciye suçu yıkmamak lazım. Sistemin geldiğinde yine sorun çıkartırsa yardımcı olmaya çalışırız.
Hocam hala aynı sorun,bios güncellediler çok az düzeldi ama hala drop var oda darboğazdan diye düşünüyorum işlemci darboğaz yapıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı