R3 1300X vs R3 1200 Sistem

Batuhan2502

Hectopat
Daha fazla  
Sizce bu bilgisyarlardan hangisini oğluma hediye olarak almalıyım?

Oğlum 12 yaşında oyun için alıyorum.

1500'lük x markalardan alacaktım fakat sizlerin forumda yazıklarjnızı okuduktan sonra daha çok bilgilenip bunları buldum. Kendim toplama yaptım Vatandan vb. sitelerden daha pahalıya denk geldi. Monitör olarak HDMI çıkışlı kullanmadığımız 22 inç vestel TV'yi kullansak sorun olur mu?
Şimdiden yorum yapacak herkese teşekkürler...

1. seçenek:
Ryzen3 1300X 8GB RAM 1TB HDD GIGABYTE GTX1050Tİ 4GB EKRAN KARTI Masaüstü Oyuncu Bilgisayarı : Atom Bilişim

2. seçenek:
www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/amd-ryzentm-3-1200-3-1ghz-gtx1050ti-4gb-8gb-ddr4-1tb-hdd-oyun-bilgisayari-24462.html

3. seçenek:

V3-X5604G-1211/R3 1200/XFX RX560 4GB/8GB RAM/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

Son düzenleyen: Moderatör:
Abi 3.seçenekteki bilgisayarda RX 560 4 GB var bu 1050 TI'den daha düşük bir kart. Oyun için topladığınıza göre 3. seçeneği eleyin direk bence. 1. ve 2. sistem arasında ki pek fiyat farkı yok almışken bence 1300x alın.
Parçalara gelirsek anakartta OC desteği yok. Eğer illa bu anakart olsun derseniz Ryzen 3 1300x daha mantıklı. Çünkü R3 1200 bi zaman sonra OC ihtiyacı duyabilir.
Kasalar hakkında bi fikrim yok ancak PSU'larda 80+ sertifikası göremedim (varsada ben görmedim düzeltin). PSU mutlaka sertifikalı öneririm.

Abi 3.seçenekteki bilgisayarda RX 560 4 GB var bu 1050 TI'den daha düşük bir kart. Oyun için topladığınıza göre 3. seçeneği eleyin direk bence. 1. ve 2. sistem arasında ki pek fiyat farkı yok almışken bence 1300x alın.
Parçalara gelirsek anakartta OC desteği yok. Eğer illa bu anakart olsun derseniz Ryzen 3 1300x daha mantıklı. Çünkü R3 1200 bi zaman sonra OC ihtiyacı duyabilir.
Kasalar hakkında bi fikrim yok ancak PSU'larda 80+ sertifikası göremedim (varsada ben görmedim düzeltin). PSU mutlaka sertifikalı öneririm.
2. Seçenekteki sistemdeki parçalar 1. Sistemdekine göre daha kaliteli. Bu yüzden 2. Sistem alınıp işlemcisi R3 1300X yapılmalıdır.

Bence 2.sistemi almalısınız. Çünkü 1.seçenek kasa ve PSU kalitesiz ve markada Turbox açıkcası çok güvenilen bir marka değil. 3.sistemde ise RX560 var ve bununla 1050Tİ arasında çok fark var bu yüzden en alınası 2.sistem olacaktır. Ayrıca indirimdeyken 2.sistemi kaçırmayın.

Bütçe belirtmemiş. Aile babasıysa bence bütçe arttırıp benim sistemimi alsın. Daha iyi olur. Diğer sistemlerde PSU güvenilmez. Bu ürün güzel ama alabilir. Ama sistemde kullanılan anakart overcloka kapalıdır. Benim kullandığım sistemde ki ise overcloka müsait. Linkteki PSU'da güzel ama benim önerdiğim serfikalı daha kaliteli. Bence bütçe arttırıp benim sistemimi alsın her şeyiyle Fiyat/Performans sistemi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı