R3 2200G APU sisteme GPU vs monitör

Şu an masaüstü bilgisayarım APU. İşlemci Ryzen 3 2200G ve 8 GB RAM var. FPS oyunlarında ortalama 120 FPS alıyorum. Sizce bu APU sisteme uygun ekran kartı mı almalıyım? GTX 1050 Ti veya RX 570 4 GB, şu an fiyatları aşırı pahalı. Veya 144 Hz monitör mü almalıyım?
Bence bir 8 GB RAM daha alın. Kalan para ile ekran kartı ya da monitörü seçin. Yanlış bilmiyorsam APU sistemlerde çift kanal RAM olması performansı etkiliyordu.

Eğer burada o arkadaşın iyiliğini istiyor, ve ona en iyi imkanları öneriyorsak senin verdiğin alternatif şeyleri düzeltip işlemci önermem çok normal. "GTX 1660 alsın diyorsunuz" resmen :D
Tamam, 3060 Ti + R5 3600 alsın sizin de dediginiz gibi.

Toparlayacak olursak, arkadaşların da son önerileriyle, GTX 1650 daha iyi olacaktır. Ram eklenmesi de mümkündür.
APU olması şart değil hocam, bütün sistemler de etkiliyor.
APU sistemlerde çok daha etkili olduğunu belirtmek istemiş.

Tamam, 3060 Ti + R5 3600 alsın sizin de dediginiz gibi.

Ben arkadaşa "alsın" diye bir şey demedim! Sizin önerdiğiniz saçma ekran kartlarını düzelttim. GTX 1660 alsın dediniz resmen, bende size dedim ki "para biriktirip işlemci alıp RTX 2060 alabilir o paraya?" dedim. Ayrıca R5 3600 ne alaka? Ryzen 5 5600X en iyisi bu ekran kartlarına. (en iyisi derken en iyilerinden demek istedim.)

Benim sorum şu: Ekran kartı alsamda almasamda bana yansıyan 60 Hz olduğu için 60 FPS olmayacak mı? Monitör alınmalı mıdır 120 FPS olduğu zaman.

Hocam size şöyle diyeyim ben o zaman, diyelim ki ekran kartı almadınız monitör aldınız. İleride FPS düşüşleri yaşayacaksınız, çünkü ekran kartı olmadan oyun oynamak gittikçe zorlaşıyor. Ve bundan dolayı sisteminiz yetersiz kaldığında 60 FPS değerinden bile düşük FPS değerleri görebilirsiniz. Yani monitör bir işe yaramayacak duruma gelecek. O yüzden önce ekran kartı sonra monitör.
Sizin verecek cevabınız olmadığı zaman "hahahahaha" emojisi atmaktan başka bildiğiniz bir şey yok. Önerdiğiniz yanlış bilgileri savunmayın bana. Eğer haksız olduğunu anladıysan "haklısınız jeton şimdi düştü" deyin en azından. Ki siz bunu bile yapmıyorsunuz. Gerçekten evde "yazdığı mesaja bak ne kadar komik iğeğeğeğe" diye kahkaha mı attınız? Yemeyin beni hocam ya. Hadi bana önerdiğiniz ekran kartlarının benim tavsiyelerimden daha iyi olduğunu söyleyin. İşte o zaman size her şeyi ispatlarım. Asıl o zaman "hahahahahah" emojileri yiyerek buradan gidersiniz! Ama yeter artık! @mami_cr

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam size şöyle diyeyim ben o zaman, diyelim ki ekran kartı almadınız monitör aldınız. İleride FPS düşüşleri yaşayacaksınız, çünkü ekran kartı olmadan oyun oynamak gittikçe zorlaşıyor. Ve bundan dolayı sisteminiz yetersiz kaldığında 60 FPS değerinden bile düşük FPS değerleri görebilirsiniz. Yani monitör bir işe yaramayacak duruma gelecek. O yüzden öne ekran kartı sonra monitör.
Sizin verecek cevabınız olmadığı zaman "hahahahaha" emojisi atmaktan başka bildiğiniz bir şey yok. Önerdiğiniz yanlış bilgileri savunmayın bana. Eğer haksız olduğunu anladıysan "haklısınız jeton şimdi düştü" deyin en azından. Ki siz bunu bile yapmıyorsunuz. Geçekten evde" yazdığı mesaja bak ne kadar komik iğeğeğeğe" diye kahkaha mı attınız? Yemeyin beni hocam ya. Hadi bana önerdiğiniz ekran kartlarının benim tavsiyelerimden daha iyi olduğunu söyleyin. İşte o zaman size her şeyi ispatlarım. Asıl o zaman "hahahahahah" emojileri yiyerek buradan gidersiniz! Ama yeter artık! @mami_cr
Siz haklısınız. GTX 1650 dışındaki önerilerimi geri alıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı