R3 2200G için anakart önerisi

Sssssa

Decapat
Merhabalar, ben yeni bir sistem topladım fakat buna uygun olarak anakart seçemedim. Ekran kartım GT 1030 var o yüzden ekran kartı almayacağım.
Alacağım Sistem:
PowerBoost Royal Serisi VK-G1002S USB 3.0 Midtower Kasa
AMD Ryzen R3 2200G Soket AM4 3.5GHz 6MB Önbellek 65W 4 Çekirdek Vega 8 GPU İşlemci
Kingston 8GB Hyperx Savage Black DDR4 3000MHz CL15 Single Ram
FSP 500W 80+ Aktif PFC Güç Kaynağı

Buna uygun olarak anakart önerir misiniz 400 TL'yi aşmazsa çok iyi olur. Aklımdaki anakart "Asus PRIME-A320M-K AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) HDMI Anakart". Eğer bu sistem olursa sizce nasıl olur ? İlerleyen zamanda ekran kartını değiştirim bir tane daha 8GB RAM ekleyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz elinizdeki o 8 GB RAM'i almakla hata etmişsiniz. Düşük performans alıcaksınız bence en kısa sürede onu götürüp iade edin ve 4X2 RAM alın. Gerçi 1030 takacakmışsınız sisteme. VEGA 8'den 5-6 FPS daha fazla veriyor diye hatırlıyorum yanlış bilgilendirme olmasın ama.

r3 2200g'nin apusu Gt 1030 ile hemen hemen aynı performansta. G3930 veya X4 950 gibi bir işlemci tercih edebilirsin.

Siz elinizdeki o 8 GB RAM'i almakla hata etmişsiniz. Düşük performans alıcaksınız bence en kısa sürede onu götürüp iade edin ve 4X2 RAM alın. Gerçi 1030 takacakmışsınız sisteme. VEGA 8'den 5-6 FPS daha fazla veriyor diye hatırlıyorum yanlış bilgilendirme olmasın ama.
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim.Bende farkındayım 4x2 nin daha fazla performans vereceğinden fakat üstede yazdım ilerliyen zamanda 16GB RAM yapmayı düşünüyorum o yüzden yaptım öyle.

Öncelikle Teşekkür ederim . Ben Asus prime anakartını alırsam sistemde uyumsuzluk vs. bir sıkıntı çıkarmı? İlerliyen zamanda GTX 1060 takmayı düşünüyorum bu işlemci ile darboğaz yaparmı ?

1060 6 GB darboğaz yaşarsınız. 3 GB olanda da bazı oyunlarda yaşanır.

Dediğinize yine katılmıyorum. 2018 yılında artık yavaştan 16GB RAM istemeye başladı oyunlar. 4X2 yaparak tüm soketleri doldurmuş oluyor. Benim fikrim ilk etapta 8GB RAM alınıp, sonradan 8GB daha ekleme yapılmalı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı