R3 2200G Overclock Sabit Değer Voltaj Tavsiyesi

emin1267

Hectopat
386002

Arkadaşlar iyi günler yukarıda voltaj ve hız değerlerini görüyorsunuz değerler normal midir, stabil midir? Yarım saat CPU-Z Stress testi sonucu sıcaklık iyi midir? Cevaplarsanız sevinirim 3.8 degerinde bir türlü net değer alamadım, 3.76 3.75 seviyelerindeydi hep; 3.9'a çektigimde ise bu değerleri veriyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum, neden stabil değeri alamıyorum?

Frekans saatini CPU-Z programindan kontrol et. Gorev yöneticisi dogru göstermiyor. Voltajini elle düşürebilirsin. Ben 3.9GHz 1.375V ile kullanıyorum. CPU-Z programının stres testi cok saglam değil zorlamiyor. Prime95 programi ile dene. Ancak sıcaklığı surekli kontrol et. 5. Dakikadan sonra testi ağırlaşıyor.
Ayrıca overclocku BIOS uzerinden yaparsan daha saglikli olur.

Overclocku BIOS üzerinden yaptım 1.380 voltaj değeri, lakin stabil 3.9 alamıyorum birtürlü 3.83 3.86 arası değişiyor CPU-Z programında core speed değeride sanırım anlık göstermiyor programda anlık hız değeri nerde yazıyor acaba?
PSU' um çok kaliteli bir marka değil rampage 500w 80+ lakin PSU'ya göre voltaj değerleri değişebilirmi acaba ? Mesela siz 3.9 1.375 voltajda alıyorsunuz lakin ben 1.380voltaj değerim arada 1.368lere düşüyor tam 3.9hızı alamıyorum nedense.

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    156,8 KB · Görüntüleme: 74
Overclocku BIOS üzerinden yaptım 1.380 voltaj değeri, lakin stabil 3.9 alamıyorum birtürlü 3.83 3.86 arası değişiyor CPU-Z programında core speed değeride sanırım anlık göstermiyor programda anlık hız değeri nerde yazıyor acaba?
PSU' um çok kaliteli bir marka değil rampage 500w 80+ lakin PSU'ya göre voltaj değerleri değişebilirmi acaba ? Mesela siz 3.9 1.375 voltajda alıyorsunuz lakin ben 1.380voltaj değerim arada 1.368lere düşüyor tam 3.9hızı alamıyorum nedense.
Bu konu hakkında bir başlık açmıştım ben. Voltajın sabit kalmaması doğal bir şeymiş. Resimde sol altta "Core Speed" adı altında hızın yazıyor 3892 olarak. O değer sabit kalmaz, 3892 olur 3898 olur 3902 olur. CPU-Z programına göre bir sorun yok. Kullanım esnasında bir ilginçlik gariplik yoksa devam.

Bir tık daha voltaj arttırdım -16dan -10 civarına çektim suanlık sabit sıkıntısız gözüküyor değerlerim 1.380 voltajda çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için iyi forumlar :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı