R3 2200G RX 560 sistem düşük performans

tunasahinn

Megapat
Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, daha önce de konusunu açmıştım. RX 560 satın aldım Ryzen 3 2200G sisteme. Fakat sanki beklenen performansı alamıyoruz, bir şey engel oluyor. En basit örnek LoL'de bile FPS dalgalanmaları yaşanıyor, 150 FPS'e ulaşıyor, hatta daha üstünü görüyor fakat 10-15 dakika sonra FPS dalgalanmaya başlıyor. 50'lere kadar düşüyor. Oyun esnasında MSI Afterburner ile kontrol ediyorum, sıcaklıklar 40 dereceyi geçmiyor fakat şunu fark ettim, ekran kartı sürekli frekansını düşürüyor, dalgalanmalar görülmeye başlanıyor. Bunu bir türlü çözemedim, Radeon kontrol panelinden O.C yaptım, ASUS GPU Tweak III ile de denedim fakat kart anlamsız bir şekilde FPS dalgalanmalarına yol açıyor. Ne yapabiliriz? Sürücüler ve BIOS güncel bu arada. Tam donanımı aşağıya yazıyorum.

Ryzen 3 2200G.
Gigabyte B450M-S2H
XPG D10 8 GB 3000MHz.
ASUS AREZ RX 560 2 GB.
FSP 500W PSU.

Merhaba arkadaşlar, daha önce de konusunu açmıştım. RX 560 satın aldım Ryzen 3 2200G sisteme. Fakat sanki beklenen performansı alamıyoruz, bir şey engel oluyor. En basit örnek LoL'de bile FPS dalgalanmaları yaşanıyor, 150 FPS'e ulaşıyor, hatta daha üstünü görüyor fakat 10-15 dakika sonra FPS dalgalanmaya başlıyor. 50'lere kadar düşüyor. Oyun esnasında MSI Afterburner ile kontrol ediyorum, sıcaklıklar 40 dereceyi geçmiyor fakat şunu fark ettim, ekran kartı sürekli frekansını düşürüyor, dalgalanmalar görülmeye başlanıyor. Bunu bir türlü çözemedim, Radeon kontrol panelinden O.C yaptım, ASUS GPU Tweak III ile de denedim fakat kart anlamsız bir şekilde FPS dalgalanmalarına yol açıyor. Ne yapabiliriz? Sürücüler ve BIOS güncel bu arada. Tam donanımı aşağıya yazıyorum.

Ryzen 3 2200G.
Gigabyte B450M-S2H
XPG D10 8 GB 3000MHz.
ASUS AREZ RX 560 2 GB.
FSP 500W PSU.

Ekran kartına stress testi yaptınız mı? Yaptınızsa kaç dakika?

Aynı sorunu bende yaşıyordum. Raminiz dual channel olmadığından olabilir ikinci bir ram almanızı tavsiye ederim. Bende RX 560 kullanıcısıyım Ramimi 16 GB yapmadan önce Valorant gibi basit bir oyunda sürekli takılmalar oluyordu 30-70 fps arası oynuyordum. Fakat Ram aldıktan sonra şuan fpslerim 140-240 arası.

Aynı sorunu bende yaşıyordum. RAM'iniz Dual Channel olmadığından olabilir ikinci bir RAM almanızı tavsiye ederim. Bende RX 560 kullanıcısıyım RAM'imi 16 GB yapmadan önce Valorant gibi basit bir oyunda sürekli takılmalar oluyordu 30-70 FPS arası oynuyordum. Fakat RAM aldıktan sonra şu an FPS'lerim 140-240 arası.

Darboğazdan dolayı olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı