R3 2200G sistem %100 CPU kullanımı

RAM
Patriot Viper 3200MHz CL16 8x1 GB Single Channel RAM
Anakart
Gigabyte B450M-S2H V2
Merhaba, iyi sosyaller.
Kasamı toplayalı 1 sene oluyor, 2 ay önce termal macun bakımını yaptım ve güzelce temizledim. Ayrıca 1 hafta önce sök tak yaptım yeniden (işlemci fanını çıkarmadan).

Valorant, FH4 gibi oyunlarda işlemci kullanımım tavan ve bu droplara yol açıyor, işlemci kullanımını nasıl düşürebilirim?

Güç seçenekleri yüksek performans ayarında, Stok fan ile en fazla 65 derece görüyorum. 4GHz'e kadar voltaj arttırmadan OC yaptım fakat çok değişen olmadı. Ne yapabilirim?

RAM tek kanal olduğu içindir. 1x8 RAM varken FH4 de drop bende yiyordum 2200G ile. 2x8 yaptım FH5 de bile 0 drop. 1 saatten fazla oynarsam saatte 2 defa falan oluyor o kadar.

Hocam mesajda tek kanaldan dem vurmuşsunuz ama 1x8'den 2x8'e geçiş yapmışsınız 😇 Ama artık çoğu yeni oyuna 8 GB yeterli bile olmuyor. 16 GB kesinlikle bir 3-5 sene daha götürebilir. Ha arkadaş derse ki bütçem yok, 1x8'i 2x4 ile takas edebilir.

Hocam mesajda tek kanaldan dem vurmuşsunuz ama 1x8'den 2x8'e geçiş yapmışsınız 😇 Ama artık çoğu yeni oyuna 8 GB yeterli bile olmuyor. 16 GB kesinlikle bir 3-5 sene daha götürebilir. Ha arkadaş derse ki bütçem yok, 1x8'i 2x4 ile takas edebilir.
RAM eksiğimi 1 hafta içinde kapatacağım fakat RAM de darboğaz yapmıyor hocam, ucu ucuna kullanıyor fakat işlemci hep %100.
Ekran kartım dahili grafik birimi, Vega 8.

RAM eksiğimi 1 hafta içinde kapatacağım fakat RAM de darboğaz yapmıyor hocam, ucu ucuna kullanıyor fakat işlemci hep %100.
Ekran kartım dahili grafik birimi, Vega 8.

Ucu ucuna kullanması sorun hocam. Ben 16 GB 2x8 yapınca RAM kullanımı 5GB'dan 8.5-9'lara kadar çıktı.

Kesinlikle darboğaz olabilir. Ya RAM ya da GPU seçimin işlemciye daha çok yük binmesine yol açıyor. Bu arada başka işletim sistemindeki deneyimlerin nasıldı?
Windows 10'da %100 işlemci sorununu hiç yaşamadım, VALORANT deneyimim de Windows 10'da 1080p'de 75FPS civarındaydı, şimdi droplar ile 720p de oynayamıyorum.
Ucu ucuna kullanması sorun hocam. Ben 16 GB 2x8 yapınca RAM kullanımı 5GB'dan 8.5-9'lara kadar çıktı.
Beklediğim bir şey var, sabaha elime ulaşacak sanırım sabahleyin RAM işini çözeceğim.

Windows 10'da %100 işlemci sorununu hiç yaşamadım, Valorant deneyimim de Windows 10'da 1080P'de 75FPS civarındaydı, şimdi droplar ile 720p de oynayamıyorum.

Bu çok değişik. Ben 1x8 ile 90FPS çok rahat oynuyordum W11 de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı