R3 2200G sistem açılmıyor

mustf.g7

Hectopat
Daha fazla  
Yillar önce bir APU sistem topladım şu sekilde.
Anakart: MSI X570A Pro.
RAM: G.Skill 2x8 3600 MHz.
İşlemci: Ryzen 3 2200G.
PSU: Corsair CV650.

Sistem ilk aldığım saniye dahi çökmeye başladı ve sürekli siyah ekran verdi. O kadar hevesle topladım ama sonucu bu oldu. Anakartta sorun var dedi herkes ve 3 kere garantiye gonderdim ama bir şey çıkmadı. Sonra bir arkadaş getir, benim bilgisayarda RAM'leri deneyelim dedi ve RAM'leri tek tek denedigimizde sorun cozuldu. Onun bilgisayarda RAM'leri çift modul denedigimizde de aynı sorun çıkıyordu. İnternetten araştırmam sonucu G.Skill bu iki RAM uyumunu yapamıyormuş ve tekli 8 GB kullanmaya başladım. Yanına ASUS ROG STRIX GTX 1050 Ti OC aldım ve işlemciyi de çok makul bir fiyata Ryzen 5 2600 ile değiştirdim.1.5 senedir bu şekilde kullanmaya çalışıyorum, böyle dememin sebebi bilgisayar kapalıyken ilk açılışta kesinlikle bir kere çöküyor ve çöküp açıldıktan sonra Cyberpunk açmaya çalışsam hiçbir sorun yok, benzetme yapacak olursam dizel bir aracın ısınması gibi bir şey. Gelelim soruna bu kadar uzun anlatmamın sebebi şu anki soruna yardımcı olur belki diyeydi. Geçen gün oyun oynarken üst üste siyah ekran verdi ve oyunu kapatti. Herhangi bir isinma söz konusu dahi değildi ve en sonunda da çöktü. Şu anda bilgisayar fişe takılı ve on off basıyorum ama anakartin hiçbir şekilde ışığı yanmıyor ancak ekran kartının küçük elektrik ışığı yanıyor (PSU'dan direkt bağlantı aldığı için). Anakartın hiçbir çıkışı calışmıyor bir tanesi hariç, sadece flash BIOS USB çıkışında güç var ve fareyi takarak denedim. Sizce ne olmuş olabilir? Hevesle toplayıp yıllardır hüsran yaşadığım kasam artık çöp mü? Bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
o zaman sorun yok fakat sistemin en pahalı parçası zaten anakart ne olmuş olabilir ki yapılabilir mi ?
Bir şey yapmanla ilgisi yok, belirli bir ömrü var her donanımın biraz da şans işi. Anakart alma ilk etapta uyumlu bir anakart ile test et. Arkadaşından yada bilgisayarcıdan vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…