R3 2200G sistem birkaç denemede açılıyor

emiryildizz

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, 2017 de aldığım ve nereden baksanız 2 veya daha uzun süredir yaşadığım bir sorun bu günlerde daha da fazla canımı sıkmaya başladı ve canıma tak etti artık. Bilgisayarımın güç tuşuna bastıktan sonra fan sesleri geliyor, ışığı olan parçaların ışığı yanıyor fakat normalde yanması gereken fare ve klavye ve yine normalde tepki vermesi gereken monitörüm hiçbir şekilde tepki vermiyor. Bu süre içerisinde anakarttaki Debug LED'lerden VGA olanı beyaz bir şekilde yanıyor, söndükten sonra da klavye fare ışıklarım geliyor, monitörümün de sinyal aldığını gösterir şekilde turuncu olan ışığı yeşile dönüyor ve ekran siyah olarak kalıyor(bir değişim oluyor fakat siyah ekran yanıyor, kapalıyken açık konuma geliyor). Birkaç defa bilgisayarımı düğmesine basılı tutarak kapatıp veya yeniden başlatma düğmesiyle yeniden başlattıktan sonra (bu sırada hala devam ediyor, o yüzden birden fazla kez tekrar başlatıyorum) bilgisayar düzgün bir biçimde açılıyor. Bilgisayar donanımlarım:

• Windows 10 64 Bit.
  • 650W PSU.
  • GTX 1050 Ti.
  • Ryzen 3 2200G.
  • A320 Pro vh Plus.
  • 1TB hdd/250gb SSD.
  • 8 GB 2400mhz/8gb 3200MHz RAM(2400 MHz'de kullanıyorum, 2133 olarak da denedim aynı sorun devam ediyor)
  • Tüm sürücülerim güncel.

Sorunumla alakalı bilgisayarımı teknik servise veya parçaları garantiye yollamadım, sadece zamanında ekran kartımı farklı bir sebepten dolayı servisine yollamıştım ve herhangi bir şey olmadığını söylemişlerdi.
Benimle aynı sorunu yaşayıp çözen veya sorunumun ne olduğunu/neye benzediğini öngören birisi cevap verirse çok mutlu olurum. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu sorunu denemeden bulamssın fakat analttığın şeylere göre sorun anakart gözüküyor arkadaşında eşinde dostunda uyumlu bir anakart var ise denemeni öneririm.

Hocam bu sorunu denemeden bulamssın fakat analttığın şeylere göre sorun anakart gözüküyor arkadaşında eşinde dostunda uyumlu bir anakart var ise denemeni öneririm.

Neden anakart dediniz? Ben PSU ve ekran kartından şüpheleniyordum ondan sordum, anakartı hiç düşünmemiştim bile. Şu anlık deneme şansım yok fakat belki bileni varsa önden bilgi sahibi olurum diye açtım konuyu. Anlaşılan bir teknik servise gitmem gerekiyor artık.
Bu sorun yeni anakart aldığımdan beri vardı ondan sonra işlemciyi değiştirdim hala vardı daha sonra ne olduysa bıçak gibi kesildi kendiliğinden. Çok çok nadir de olsa 5-6 ayda bir kez yapıyor ama eskisi kadar değil. Gerçekten ilginç bir şey.

Yani evet ilginç gerçekten. Benim de bazen yapmıyor bazen de inanılmaz zorluyor anlamadım neden olduğunu. Anakartımı soracağım.

Son düzenleme:
Neden anakart dediniz? Ben PSU ve ekran kartından şüpheleniyordum ondan sordum, anakartı hiç düşünmemiştim bile. Şu anlık deneme şansım yok fakat belki bileni varsa önden bilgi sahibi olurum diye açtım konuyu. Anlaşılan bir teknik servise gitmem gerekiyor artık.

Yani evet ilginç gerçekten. Benim de bazen yapmıyor bazen de inanılmaz zorluyor anlamadım neden olduğunu. Anakartımı soracağım.

Bu tip problemlerin hepsi genlelde anakart oluyor PSU olsa elektrik gelir gelmez dengesizlik olur ama sizde elektrik dr problem gözükmüyor ekran kartı olsa ki bir ihtimal hiç görüntü gelmez sizfe arada geliyor şöyle yapalım ekran kartını çıkar sadece APU'da dene açmayı eğet açılırsa sorun ekran kartı açılmaz ise %99 anakart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı