R3 2200G sistem ne kadar dayanır?

Yer
System32
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
  • * Ryzen 3 2200G
  • * MSI A320M PRO-E
  • * Corsair Vengeance 2x4GB 3000MHz Dual Kit RAM
  • * APU
  • * COOLER MASTER AKTİF FANLI PPFC miydi neydi hatırlamıyorum 400W PSU
Şeklinde bir sistem toplamayı düşünüyorum. Günde 2 saati geçmeyecek şekilde CS:GO oynamada, günlük işleri yapmada, PowerPoint slaytları hazırlamada ve IDE kullanmak için kullanacağım. Bu sistem ortalama ne kadar süre dayanır? Ayda en az 1 kez temizlenecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • * Ryzen 3 2200G
  • * MSI A320M PRO-E
  • * Corsair Vengeance 2x4GB 3000MHz Dual Kit RAM
  • * APU
  • * COOLER MASTER AKTİF FANLI PPFC miydi neydi hatırlamıyorum 400W PSU
Şeklinde bir sistem toplamayı düşünüyorum. Günde 2 saati geçmeyecek şekilde CS:GO oynamada, günlük işleri yapmada, PowerPoint slaytları hazırlamada ve IDE kullanmak için kullanacağım. Bu sistem ortalama ne kadar süre dayanır? Ayda en az 1 kez temizlenecek.
5 6 ay sonra ekran kartı takviyesi yapman tavsiyemdir yoksa çekilmez bir ÇİLE oluyor.

1- Anakartı en az B350 yapın. Tavsiyem B450 olması yönünde.

2- Eğer 4x2 RAM kullanacaksanız 4 RAM slotlu anakart öneririm. 8GB günü anca kurtarıyor. Gerekirse bütçenizi arttırın ve 8x2 RAM alın.

3- Sistemi ayda 1 kez temizlemeniz israf sayılır açıkçası. En az 3 ayda bir temizlemenizi öneririm. 6 ayda bir yapmak en doğrusu sayılır. Eğer çok tozlu ortamda bulunacak diyorsanız, evet ayda bir kere yeterli olur.

4- Ben tek kanal ile ( Aynı işlemci. ) rahat şekilde CS:GO oynayabiliyorum. Kasma olmuyor. Çift kanal 1080p Medium ayarlarda rahat şekilde oynarsın diye düşünüyorum.

5- HDD veya SSD nerede?

6- İşlemcinin kullanım kılavuzuna baktım ve ortalama kullanım ömrü 3 yıldır diye bir yazı gördüm haberin olsun.

Şimdi sistemin daha iyi oldu. İleride yeni işlemci takmak istediğin zaman A320 anakart seni sınırlar. Ben aynı işlemciyi kullanıyorum bana sorun var ise sorabilirsin.

1- Anakartı en az B350 yapın. Tavsiyem B450 olması yönünde.

2- Eğer 4x2 RAM kullanacaksanız 4 RAM slotlu anakart öneririm. 8GB günü anca kurtarıyor. Gerekirse bütçenizi arttırın ve 8x2 RAM alın.

3- Sistemi ayda 1 kez temizlemeniz israf sayılır açıkçası. En az 3 ayda bir temizlemenizi öneririm. 6 ayda bir yapmak en doğrusu sayılır. Eğer çok tozlu ortamda bulunacak diyorsanız, evet ayda bir kere yeterli olur.

4- Ben tek kanal ile ( Aynı işlemci. ) rahat şekilde CS:GO oynayabiliyorum. Kasma olmuyor. Çift kanal 1080p Medium ayarlarda rahat şekilde oynarsın diye düşünüyorum.

5- HDD veya SSD nerede?

6- İşlemcinin kullanım kılavuzuna baktım ve ortalama kullanım ömrü 3 yıldır diye bir yazı gördüm haberin olsun.

Şimdi sistemin daha iyi oldu. İleride yeni işlemci takmak istediğin zaman A320 anakart seni sınırlar. Ben aynı işlemciyi kullanıyorum bana sorun var ise sorabilirsin.
Elimde 500GB Sata 3 6G/S 5400RPM 2.5" HDD var. Bütçe az olduğu için mümkün olduğunca az harcama yapmak istiyorum. Kasayı da arkadaşımdan alacağım kullanmadığı bilgisayarın kasasını bana verecek. Bütçe daha fazla zorlayamadığım için bu anakartı tercih ettim çünkü en ucuzu bu. Gönül isterdi ki B450M olsun. Benim evim geniş ama çok tozlu. Arkadaşımın vereceği kasa da biraz eski. Bu sebeple fazla tozlanacağını düşünüyorum. Onun dışında tek seferde kullanacağım RAM açısından 8GB benim için yeterli olacaktır daha fazla RAM kullanan oyunlar oynamıyor veya program kullanmıyorum.
CS:GO için yeterli olur hocam.
Ortalama kaç yıl sonra oynanmayacak hale gelir tahmininizce?

Parçaların ömrü sistemi nasıl kullandığınıza bağlı. Özenli ve temiz bir şekilde kullanırsanız bu süre uzayacaktır.
İşlemcinin kullanım kılavuzuna baktım ve ortalama kullanım ömrü 3 yıldır diye bir yazı gördüm haberin olsun.
Bir işlemcinin ömrü, modelden modele değişmekle beraber ortalama 20 yıl civarıdır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı