R3 2200G Sistem Toplama

Volkan Gür

Hectopat
Dostlar sistem topluyorum ve soğutma kısmında önerilerinizi almak istiyorum. OC yapıcam sisteme 3.9Ghz kadar çıkartmayı düşünüyorum. R3'lerde gelen stok fan yeterli olur mu emin değilim ve gelen stok fan ekran kartına doğru sıcak hava üflediğini söyleyen gördüm. Bi kaç konuda toplucağım sistem şöyle:
HDD olarak da elimde 500 GB 7200 RPM bir HDD var onu kullanacağım.
Stok fan yerine kullanacağım daha iyi soğutacak bi hava soğutma önerir misiniz? Soğutucu için bütçem 150 TL'yi geçmesin ve hava soğutma yerine sıvı soğutma kullansam çok bi faydası olur mu? 250 300 TL civarında hava soğutmadan daha iyi bi performans vercek bi sıvı soğutma var mı?

Ayrıca R3 2200 işlemcimi kullanırsam daha iyi R3 1300X bir işelmcimi F/P açısında R3 2200 işlemci daha iyi gibime geliyor.

Ve BenchMakers teslerinde 2200'ün daha iyi performans verdiğini gördüm ama emin değilim görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer harici ekran kartıda alacaksan apu (2200g) işlemci almana gerek yok. Apu işlemcilerin genel mantığı ekran kartsız olarak çalışmaktır eğer sen ekran kartıyla birlikte takarsan amacının dışına çıkıp performans kaybı yaşarsın.

PSU'yu değiştiriniz. R3 2200G almanız daha iyi olacaktır.

Eğer harici ekran kartıda alacaksan apu (2200g) işlemci almana gerek yok. Apu işlemcilerin genel mantığı ekran kartsız olarak çalışmaktır eğer sen ekran kartıyla birlikte takarsan amacının dışına çıkıp performans kaybı yaşarsın.
Ekran kartı takılırsa performans kaybı mı? Hi böyle bir şey görmedim, duymadım. İşlemci gücü olarak da 2200G daha güçlü, 2200G alın.

PSU'yu değiştiriniz. R3 2200G almanız daha iyi olacaktır.
PSU'yu neden değiştirmeliyim 600W 80+ Bronz sertifikalı marka olarakmı kötü
Ekran kartı takılırsa performans kaybı mı? Hi böyle bir şey görmedim, duymadım. İşlemci gücü olarak da 2200G daha güçlü, 2200G alın.
Bende 2200G almayı düşünüyodum zaten bi görüş almak istedim çünkü 1300X in fiyatı daha pahalı ama performans olarak 2200G'den 1 tık daha düşük testlerde pek anlamadım açıkcası.
Soğutma konusunda yardım edebilcek varmı?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı