Baran Gölge

Hectopat
Yer
Marmaris
Daha fazla  
BIOS'tan RAM frekans ayarı yaptım ve PC resetledikten sonra monitöre görüntü gelmedi ayrıca klavye, mouse gibi bileşenlerin ışıkları yanmıyor. BIOS pilini çıkarıp geri takmayı denedim, jumper ile sıfırlamayı denedim, ekran kartını çıkarıp denedim, RAM'i diğer sokete takarak denedim, işlemcinin pinlerini kontrol ettim ancak hiçbiri işe yaramadı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İşlemci: R3 2200G

B2E3EB54-DCD5-4890-858F-57FF9BD3D11C.jpeg

Son düzenleme:
BIOS pilini fişten çekik olarak mı söktünüz? Tam resetleme için 10 dakika beklemek gerekiyor.

BIOS pilini fişten çekik olarak mı söktünüz? Tam resetleme için 10 dakika beklemek gerekiyor.

Fişi çektim BIOS pilini çıkardım bir 5 dk bekledim sonra BIOS pilini geri takıp fişi taktım ve çalıştırdım, tam olarak doğrusu nedir sırayla anlatırsanız sevinirim.

Ayrıca çok anlamıyorum ama sorumu maruz görün, CPU LED ışığının yanmasıyla BIOS pili alakalı olabiliyor mu?

Tamamdır hocam. İşlemler doğru. Tekrar fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin. Bu arada da RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın.
Fişi çektim BIOS pilini çıkardım bir 5 dk bekledim sonra BIOS pilini geri takıp fişi taktım ve çalıştırdım, tam olarak doğrusu nedir sırayla anlatırsanız sevinirim.

Ayrıca çok anlamıyorum ama sorumu maruz görün, CPU LED ışığının yanmasıyla BIOS pili alakalı olabiliyor mu?
RAM OC sonrasında olduğu için resetlemek çare olabilir. Bu sebeple bu yöntemi tavsiye ediyoruz.

Tamamdır hocam. İşlemler doğru. Tekrar fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin. Bu arada da RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın.

RAM OC sonrasında olduğu için resetlemek çare olabilir. Bu sebeple bu yöntemi tavsiye ediyoruz.
Deniyip geri döneceğim teşekkürler…

Denedim ancak malesef düzelmedi. Kasa fanları, ışıkları çalışıyor; klavye, mouse ışıkları yanmıyor ve görüntü gelmiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı