R3 2200G ve GTX 1070 sistemde yüksek CPU kullanımı

Crmarak

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayar sistemim:
AMD Ryzen 3 2200G.
ASUS GTX 1070.
Corsair 3000MHz 8X2.
MSI A320M Pro VD/S (maksimum RAM MHz 2666, XMP ile 2800 yükseltildi)

Bilgisayarda normal işlerimi dahi yaparken bellek kullanımı %50 seviyelerine geliyor. Sadece browser açık. Genellikle Görev Yöneticisi'ni açınca %100 CPU kullanımı ile başlıyor gösterip %30-40 seviyelerine geliyor. Şu anda pil performans modundan işlemci en düşük ve yüksek işlemci modunu %100'e çektim, herhangi bir etki eder mi bilmiyorum. Onun haricinde en basit Valorant dahi oynarken çok düşük FPS değerleri 70-80 arası alıyorum. Ne olur olmaz diye Kaspersky lisanslı versiyon ile tam tarama yaptım herhangi bir şey çıkmadı. 2 adet 32' Samsung monitör kullanıyorum, acaba işlemci mi 2 monitöre boştayken yetersiz geliyor diye düşünüyorum. Ayrıca darboğaz hesaplama aracı ile hesapladığımda yaklaşık %30 oranında bir darboğaz yaşanıyor ekran kartı ve işlemci arasında, gidip değiştirmek istiyorum fakat yakın zamanda pek mümkün gözükmüyor. Onun haricinde en mantıklı çözüm format gözüküyor fakat bilgisayar içerisinde 2TB dosya olduğundan dolayı yedekleme ve gerekenleri bulmak daha uzun sürer diye tahmin ediyorum. Geriye ne yapabilirim, darboğaz olsa dahi browser kullanırken yavaş çalışması ve Valorant'ta dahi tüm ayarlarda denediğim halde ortalama olarak düşük vermesi neye bağlı hangi testleri yapabilirim merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler!

Hocam bende 2200G kullanıyorum yetmiyor. Çok çabuk tükeniyor. Ekran kartı takınca rahatlıyor ama yetmiyor yine. Çok basit işlemlerde donmalar sistem takılması gibi durumlar olabiliyor.

Ama şöyle sizin durum kadar kötü değil benim ki. Bence siz bir an önce yedekleme yapıp format atın. Çünkü her ne kadar yavaş da olsa oyunlar da sorun yaşamıyorum örneğin dying light 2 high da oynuyorum takıla vs yok.

Virüs girmiş olma ihtimali yüksek ama harddisk kullanımı ve SSD bulunmaması varsa bide sistem HDD ile kurulu ise bunlar da olabilir ama HDD yüklemem sinden sonra düzelir yani oyunu kötü ayarlarda oynamasın.

CPU berbat. 5600'e yükseltme şansınız varsa yükseltin
3100 yada 1600af de 1070i besler yeterli olur.

Hocam o sistemde o işlemci ne

Daha güçlü işlemci gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…