R3 2300X vs 2200G

Olabilecek en ucuz kasayı toplarsın sıkıntı olmaz ama günü kurtarırsın. Benim derdim fiyat/performans yanında uzun vadeli bir sistem toplaman. Yoksa al 2300x işlemci A320 anakart al 400 W PSU al. Her yerden elini kolunu bağla PC'ye yenilik veya takviye yapayım desen. İşlemci darboğaz yapacak yeni nesil işlemci alayım desen A320 anakart desteklemeyecek OC yapayım desen olmayacak. Ekran kartı arttırayım desen PSU gücü yetmeyecek flan. Şuan fazladan vereceğin 200-300 TL ilerde sana 1000-2000 TL masraf çıkarmasın.
Hocam zaten sistemi dediğiniz gibi ileri dönük olabilecek şekilde toplamaya çalışıyorum ancak bir yandan da dediğim gibi fazla masrafa girmemem gerekiyor. B450M pro-m2 ve rx 570 bahsettiğim özelleştirmeler arasında üstüne sisteme 1 TB hdd ekliycem. Bunun dışında bir de işlemci eklemek bana çok gelir.

Hocam zaten sistemi dediğiniz gibi ileri dönük olabilecek şekilde toplamaya çalışıyorum ancak bir yandan da dediğim gibi fazla masrafa girmemem gerekiyor. B450M pro-m2 ve rx 570 bahsettiğim özelleştirmeler arasında üstüne sisteme 1 TB hdd ekliycem. Bunun dışında bir de işlemci eklemek bana çok gelir.
O senin bileceğin iş ama İşlemci ve Ekran kartı PC'nin en önemli parçaları. İşlemciden kısılmamalı bence bir parça alırken. 300 TL fark var cebinde parası olmayan için büyük bir para ama. Taksitle flan alıyorsan 10 aya böldüreceksen ayda 30 TL fark eder. Ama 4 çekirdek 4 iş parçacağı işlemci yerine 6 çekirdek 12 iş parçacığı bir işlemci alırsın ve temel frekansı daha yüksek olur.
1 TB HDD 300 TL civarında mesela bence başlangıç için HDD yerine 240 GB SSD alsan daha iyi olur senin için 199 TL fiyatlara bulunuyor şuan. PC deneyimini ve kaliteyi aşırı arttıran bir parça SSD.

O senin bileceğin iş ama İşlemci ve Ekran kartı PC'nin en önemli parçaları. İşlemciden kısılmamalı bence bir parça alırken. 300 TL fark var cebinde parası olmayan için büyük bir para ama. Taksitle flan alıyorsan 10 aya böldüreceksen ayda 30 TL fark eder. Ama 4 çekirdek 4 iş parçacağı işlemci yerine 6 çekirdek 12 iş parçacığı bir işlemci alırsın ve temel frekansı daha yüksek olur.
1 TB HDD 300 TL civarında mesela bence başlangıç için HDD yerine 240 GB SSD alsan daha iyi olur senin için 199 TL fiyatlara bulunuyor şuan. PC deneyimini ve kaliteyi aşırı arttıran bir parça SSD.
Ssd sistemde var zaten hocam. HDD önemli benim için o olmadan kullanamam. Büyük dosyalarla çalışıyorum arşiv yapıyorum. Onun için mecburi bir parça benim için. Ayrıca 2300X iyi bir işlemci ve rx570 ile beraber günü kurtarmalık bir ikili olmadıklarını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı