R3 3100 alınır mı?

Evet biz de öyle düşünüyoruz. Hız aşırtma yapabiliriz ihtimaliyle. Stok fanları hiç kullanmadık bilmiyoruz ama herkes iş görmez diyor. Demek ki gerçekten kule fan veya sıvı soğutma şart desenize

Aynen öyle.

Evet biz de öyle düşünüyoruz. Hız aşırtma yapabiliriz ihtimaliyle. Stok fanları hiç kullanmadık bilmiyoruz ama herkes iş görmez diyor. Demek ki gerçekten kule fan veya sıvı soğutma şart desenize.
AMD stok soğutucusu 4 çekirdekli bir işlemci için yeterli.
Snowman M.200 veya T6 gibi ucuz bir soğutucu işe güzel overclock yapabilirsiniz.
4 çekirdek işlemci almak çok mantıklı değil ama fiyat uygun.
İşlemcinin pinlerinde eksik olmadığına emin olun alırken. İşlemciler (kopan pinin işlevine göre) eksik pinle de çalışabiliyor ama satarken değeri düşer haliyle.

AMD stok soğutucusu 4 çekirdekli bir işlemci için yeterli.
Snowman M.200 veya T6 gibi ucuz bir soğutucu işe güzel overclock yapabilirsiniz.
4 çekirdek işlemci almak çok mantıklı değil ama fiyat uygun.
İşlemcinin pinlerinde eksik olmadığına emin olun alırken. İşlemciler (kopan pinin işlevine göre) eksik pinle de çalışabiliyor ama satarken değeri düşer haliyle.
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Tamamdır. Peki bu pinleri sayısına göre mi inceleyelim, nasıl anlaşılır eksik var mı yok mu? Tamamını kaplayacak şekilde pin doluysa içlerindeki eksikler, eğik bükük olanlar illaki fark edilir. Ama değişikse bilemiyorum. İlk defa ddr4 sisteme geçiyoruz hiç anlamıyoruz

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Tamamdır. Peki bu pinleri sayısına göre mi inceleyelim, nasıl anlaşılır eksik var mı yok mu? Tamamını kaplayacak şekilde pin doluysa içlerindeki eksikler, eğik bükük olanlar illaki fark edilir. Ama değişikse bilemiyorum. İlk defa ddr4 sisteme geçiyoruz hiç anlamıyoruz
Google'a AM4 CPU yazıp bakabilirsiniz. Kopmuş pin belli olur. İşlemciyi göz hizanıza getirip tek gözünüzü kapayarak bakabilirsiniz.

Bende bulabilsem keşke böyle fiyata.
Biraz şans biraz da kısmet işi. Umarım denk gelirsiniz. Pazarlıkla 500 liraya bile indirebilirsiniz denk gelince. İnşallah denk gelir de alırsınız 🙏
Google'a AM4 CPU yazıp bakabilirsiniz. Kopmuş pin belli olur. İşlemciyi göz hizanıza getirip tek gözünüzü kapayarak bakabilirsiniz.
Tamamdır. Tşk ederim ☺
Bu değil de AIDA64 testi yaptırırmsıınız. Bunda normal gözüküyor.
Acil yorumunuzu bekliyorum. Bu testi de yaptırdık
Bu değil de AIDA64 testi yaptırırmsıınız. Bunda normal gözüküyor.

Dosya Ekleri

• IMG-20210830-WA0007.jpg
    IMG-20210830-WA0007.jpg
    137,9 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Biraz şans biraz da kısmet işi. Umarım denk gelirsiniz. Pazarlıkla 500 liraya bile indirebilirsiniz denk gelince. İnşallah denk gelir de alırsınız 🙏

Tamamdır. Teşekkür ederim ☺

Bir sıkıntı yok görünüyor.

650 TL'ye 3100 daha ne olsun mis gibi işlemci. Benim 3300X'i 170 TL'ye aldığım Arctic 7X ile soğutuyorum masraf korkutmasın 3100'ü soğutmak çok daha kolay.

Kesinlikle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı