R3 3100 değiştirilmeli mi?

• Konuyu başlatan EuMa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 454
Bunun aşağısına düşmenizi pek tavsiye etmem.

Hocam kule tipi soğutucu + termal macun + kasa fanı alacağım. Benim anakart B450M S2H bir tane SYS fan çıkışı var. Orayı da tek kasa fanım kullanıyor. Yeni fanımı nereye takacağım?

Halihazırda kasamda bulunan fanın 3 mü 4 mü pin olduğunu nasıl anlarım?

Bir saniye kafam karıştı. Aldığın soğutucuyu cpu_fan girişine takacaksın. Şu an stok fanı bağladığın yer. Kasa fanı ile alakasız yani bizim iş, o yüzden fan çoklayıcı alman gerekmiyor, fazladan kasa fanı takacaksan, fan çoklayıcı da al ama.

Kullandığın fanın marka modeli yok mu? Aratırsan kaç pin olduğunu görürsün. Veya kablonun ucuna, fan girişine bakarsan anlarsın kaç pin olduğunu.

Bir saniye kafam karıştı. Aldığın soğutucuyu CPU_FAN girişine takacaksın. Şu an stok fanı bağladığın yer. Kasa fanı ile alakasız yani bizim iş, o yüzden fan çoklayıcı alman gerekmiyor, fazladan kasa fanı takacaksan, fan çoklayıcı da al ama.

Kullandığın fanın marka modeli yok mu? Aratırsan kaç pin olduğunu görürsün. Veya kablonun ucuna, fan girişine bakarsan anlarsın kaç pin olduğunu.

Hocam baştan anlatayım. İşlemci soğutucusunu aklınızdan çıkarın o zaten CPU fan. Benim kasanın içinde gelen fanım anakartıma takılı SYS fan girişine. Markasını falan bilmiyorum yani. Egzoz fanı alacağım onun için çoklayıcı almam gerekiyor. Çoklayıcıyı nereye takıyoruz SYS fan çıkışına mı? Kırmızı işaretli yerdeki fan SYS fan a takılı. Mavi yere alacağım fanı takacağım ama nereye?

Dosya Ekleri

• 1694093116497.png
    1694093116497.png
    95,1 KB · Görüntüleme: 21
Hocam baştan anlatayım. İşlemci soğutucusunu aklınızdan çıkarın o zaten CPU fan. Benim kasanın içinde gelen fanım anakartıma takılı SYS fan girişine. Markasını falan bilmiyorum yani. Egzoz fanı alacağım onun için çoklayıcı almam gerekiyor. Çoklayıcıyı nereye takıyoruz SYS fan çıkışına mı? Kırmızı işaretli yerdeki fan SYS fan a takılı. Mavi yere alacağım fanı takacağım ama nereye?

Direkt fan diyince aklım işlemci soğutucuya gitti o yüzden aklım karıştı.

Aldığın fan çoklayıcıyı sys_fan girişine takacaksın. Yeni aldığın fanı da çoklayıcıya bağlayacaksın.

Fan'a bağlı kablonun uç kısımlarından anlaşılmıyor mu kaç pin olduğu? Muhtemelen 4 pin.

Direkt fan deyince aklım işlemci soğutucuya gitti o yüzden aklım karıştı.

Aldığın fan çoklayıcıyı SYS_FAN girişine takacaksın. Yeni aldığın fanı da çoklayıcıya bağlayacaksın.

Fan'a bağlı kablonun uç kısımlarından anlaşılmıyor mu kaç pin olduğu? Muhtemelen 4 pin.

Yeni alacağım 3 pin. Şu an çalışan kaç pin bilmiyorum bakacağım. Eğer ki o da 3 pin ise ekteki çoğaltıcı iş görür mü? 4 pin yeri boş kalsa da çalışır mı?

Direkt fan deyince aklım işlemci soğutucuya gitti o yüzden aklım karıştı.

Aldığın fan çoklayıcıyı SYS_FAN girişine takacaksın. Yeni aldığın fanı da çoklayıcıya bağlayacaksın.

Şimdi baktım da SYS fan girişim 4 pin. Fanda 4 pindir büyük ihtimalle değil mi?

Yeni alacağım 3 pin. Şu an çalışan kaç pin bilmiyorum bakacağım. Eğer ki o da 3 pin ise ekteki çoğaltıcı iş görür mü? 4 pin yeri boş kalsa da çalışır mı?

Şimdi baktım da SYS fan girişim 4 pin. Fanda 4 pindir büyük ihtimalle değil mi?

Fan çoklayıcının bütün girişlerini doldurman gerekmiyor.

sys_fan girişini, bağlı fanı ve fana giriş kısmının fotoğrafını atar mısınız? Kaç pin olduğu bağlı olan kabloya göre değişir. sys_fan girişine 4 pinli bir kablo takınca, fan da 4 pinli olmuyor.

sys_fan girişini, bağlı fanı ve fana giriş kısmının fotoğrafını atar mısınız? Kaç pin olduğu bağlı olan kabloya göre değişir. sys_fan girişine 4 pinli bir kablo takınca, fan da 4 pinli olmuyor.
Hocam 4 pinli kablo direkt fandan gelen nasıl 4 pinli olmuyor? Akşam atarım ancak fotoğrafı.

Hocam fanın kablosunda 3 pin girişi var. Ben buna 3 uçlu çoğaltıcı alsam. 2 tane 3 pin 1 tane 4 pin uçlu yine de çalışır mı? 4 pin yeri boş kalacak

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı