R3 3100 fanı 1700 RPM'de çalışıyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1650 Super, Ryzen 3 3100
İşlemci fanım 1700 RPM'de çalışıyor. Yüke falan girdiğinde 2000 RPM'leri buluyor. Bu değerler fazla mı? İşlemcim Ryzen 3 3100. stok soğutucu kullanıyorum.

Sıcaklık değerlerini yazabilir misiniz. Aynı işlemci bende de var kendi ayarladığım fan profili ile çalışıyor, anakartınız ne.

Çok basit bir çözümü var. BIOS üzerinden fan kontrolü yapıp istediğin sıcaklıkta istediğin değerde çalışmasını sağlıyorsun. Ayrıca bunu yapmadan önce işlemciyi sabit voltajla çalıştır. (En iyi voltaj değerini bulman gerek önce tabi)

Örnek video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok basit bir çözümü var. BIOS üzerinden fan kontrolü yapıp istediğin sıcaklıkta istediğin değerde çalışmasını sağlıyorsun.

Örnek video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kasa aşağıda olduğu için ses sıkıntım yok. Sadece biraz fazla mı hızlı dönüyor diye merak ettim.

Anlayamadım hocam.
Benim 30-35 arası boşta yüksek 40-50 arası soğutucuyu iyi montajladınız mı?
Kontrol ettim hocam düzgün takılmış. Kasamın ön tarafı kapalı o yüzden olabilir mi acaba. 1 tane egzoz fanı 1 tane de yukarıda fan var.

Bende bir önde ortada onun da yarısını ekran kartı kapatıyor birde egzoz fanı mevcut kasanın önü mesh. Belki de dediğiniz gibi kasanın önü kapalı olduğu içindir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı