Sistemi toplayalı 3 ay oldu, gördüğünüz gibi SSD kullanıyorum. Açılış hızım normal mi? Konu çözüldüğünde veya konuya cevap gelmeyince video kaldırılacak.
Bu da SSD okuma yazma hızı, sağlığım ve kalan kapasitem.
Açılışta Windows güvenlik duvarı ikonu, Vanguard ikonu ve başlangıç sekmesinde olmayan HDD Sentinel açılıyor.
Biosda csm support kapalımı onu sormaya çalıştım ve görev yöneticisinden (bence) Windows güvenlik şeyini kapat birde vanguardı kesinlikle kapat valorant bende oynuyorum açılış hızını etkiliyor baya.
LoL'ü sildim, Blitz'i sildim, Cheat Engine'yi sildim, Minecraft'ı sildim gereksiz dosyaları ve CoD MW1 Remastered kurulum dosyasını sildim. 77,6 GB alan var şu anda, başlangıçtaki tüm uygulamaları da kapattım. Ancak HDD Sentinel başlangıç kısmında yok ve sistem açılışında o da açılıyor, ayrı konu açacağım bununla ilgili. Teşekkür ederim hepinize, CSM support ayarına bakacağım şimdi.
Edit: Steam'de War Thunder'i silmeme rağmen oyun dosyaları kalmış, onu da sildim. 108 GB alan var şu an, HDD Sentinel'ın ayarlarından "başlangıçta çalıştır" tikini kaldırdım. Kullanmadığım çok yer kaplayan klasör varmış SSD'de