Çözüldü R3 3100 GTX 1660 S sistem açılış hızı normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
İşlemci: Ryzen 3 3100.
Ekran kartı: GTX 1660 Super.
RAM: 2x8 G.Skill RipjawsV 3000MHz.
Anakart: B450M S2H.
SSD: Kingston A400 SSDNow 480 GB.
Kasa: Aerocool Aero One Frost.
PSU: High Power 600W +80 Bronze.

Sistemi toplayalı 3 ay oldu, gördüğünüz gibi SSD kullanıyorum. Açılış hızım normal mi? Konu çözüldüğünde veya konuya cevap gelmeyince video kaldırılacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da SSD okuma yazma hızı, sağlığım ve kalan kapasitem.

Ekran Görüntüsü (9).png

Ekran Görüntüsü (11).png

Ekran Görüntüsü (12).png

Açılışta Windows güvenlik duvarı ikonu, Vanguard ikonu ve başlangıç sekmesinde olmayan HDD Sentinel açılıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
SSD'yi çok fazla doldurmuşsunuz. Sabit disk almanızı öneriyorum. %15-20 kadarını boş bırakın. Bu değerde yaklaşık 70GB üstü yapıyor.

Süre normal gibi. Fast boot özelliğini açabilirsiniz eğer aktif değilse.
Anakart logosu gözüküyor açılışta, UEFI yani.
Biosda csm support kapalımı onu sormaya çalıştım ve görev yöneticisinden (bence) Windows güvenlik şeyini kapat birde vanguardı kesinlikle kapat valorant bende oynuyorum açılış hızını etkiliyor baya.

LoL'ü sildim, Blitz'i sildim, Cheat Engine'yi sildim, Minecraft'ı sildim gereksiz dosyaları ve CoD MW1 Remastered kurulum dosyasını sildim. 77,6 GB alan var şu anda, başlangıçtaki tüm uygulamaları da kapattım. Ancak HDD Sentinel başlangıç kısmında yok ve sistem açılışında o da açılıyor, ayrı konu açacağım bununla ilgili. Teşekkür ederim hepinize, CSM support ayarına bakacağım şimdi.

Edit: Steam'de War Thunder'i silmeme rağmen oyun dosyaları kalmış, onu da sildim. 108 GB alan var şu an, HDD Sentinel'ın ayarlarından "başlangıçta çalıştır" tikini kaldırdım. Kullanmadığım çok yer kaplayan klasör varmış SSD'de 🙂

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı