R3 3100 GTX 1660 Super sistem Warzone düşük GPU kullanımı

bedirhan duran

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Hekese merhaba.
2 hafta önesine kadar GTX 1650 kullanıyordum, artık performansın yeterli olmadığını düşündüğüm için GTX 1660 Super'e geçtim.
DDU ile sürücüleri tamamen temizledim ve GeForce Experience'tan en güncel sürücüleri yükledim.

YouTube'dan birkaç test videosu izledim, videoda ki GTX 1660S benimkinden en az %10-%15 daha iyi performans veriyor ve GPU kullanımı sürekli %99-%98'lerde fakat benim sistemimde ise %70-%95 arası gidip geliyor. CPU kullanımım ortalama %60-&75 arası.

Ayarlar-sistem kısmından ekran kartımı 'yüksek Performans'a ayarladım, bir nebze olsun FPS'im iyileşti ama hala tam performans çalıştıramıyorum.

GPU kullanımını nasıl arttırabilirim?

Sistem özelliklerim;
R3 3100 3.59GHz
(2x8)16 GB 3000MHz Corsair Vengeance LPX.
A320M S2H.
MSI GTX 1660 Super OC version.
Oyun: Warzone.
En yüksek grafiklerde oynuyorum.

Ekran kartı tam performansını bir sebepten ötürü veremiyor. Bu yüksek sıcaklık olabilir, RAM frekansı 2133'e düşmüş olabilir. İşlemci ile alakalı gibi sorun görünmüyor çünkü ekran kartını overclock yapınca FPS de artmış. Başka oyunlarda da böyle bir düşüş oluyor mu yalnızca Warzone mu?

Ekran kartı tam performansını bir sebepten ötürü veremiyor. Bu yüksek sıcaklık olabilir, RAM frekansı 2133'e düşmüş olabilir. İşlemci ile alakalı gibi sorun görünmüyor çünkü ekran kartını overclock yapınca FPS de artmış. Başka oyunlarda da böyle bir düşüş oluyor mu yalnızca Warzone mu?
Şimdi ağır başka bir oyuna sokup test edeyim.Dönüş yapacağım

CPB kapalı mı?
Açık
Şuan da kullandığım kasa Vento VG04F,kasanın ön panelini sökünce yaklaşık %10 kullanımım arttı.
Ve 15-20 fps e yakın da artış oldu.Ön paneli sökmeden önce 72-71 iken şuan da sabit 68 derece.
Kartın tam performans verememesinin sebebi sıcaklışmış.Bir de fanlar oto ayarda çalışıyor,68 derece de %55 le çalışıyor.Ön paneli geri takıp yandaki camı çıkartacağım bir de fan hızını yükselteceğim,umarım tam performans alırım.Şansıma bugün XPG Invader kasasını sipariş etmiştim :)
Yardımınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
@bedirhan duran güzel kasa siparişi vermişsin hayırlı olsun. Yeni kasan gelene kadar böyle kullan ama sonrasında parçaları ona takarken güzelse hepsinin tozunu al, ekran kartı ve işlemci fanlarının içinde çok toz varsa kulak çöpüyle silip üfleyebilirsin balkondan veya camdan.

@bedirhan duran güzel kasa siparişi vermişsin hayırlı olsun. Yeni kasan gelene kadar böyle kullan ama sonrasında parçaları ona takarken güzelse hepsinin tozunu al, ekran kartı ve işlemci fanlarının içinde çok toz varsa kulak çöpüyle silip üfleyebilirsin balkondan veya camdan.

Tekrar Merhaba @kino.Birkaç ayar daha yaptım, GPU sıcaklığını 63 derecelere kadar düşürttüm fakat hala GPU kullanımım olması gerektiği gibi değil. FurMark testi yaptım, 100FPS aldım ve performansının diğer GTX 1660 Super'ler le aynı olduğunu gördüm. Ben çözemedim şimdi sorun GPU da mı benim bilgisayarın optimizimasyonunda mı? Bilgisayarı sıfırlamayı düşünüyorum sence bilgisayarı sıfırlamanın faydası olur mu?

@bedirhan duran diğer 1660S'lerle aynı ise sorun ne tam anlamadım. Ama gerçekten bir sıfırlama istiyorsan önce BIOS güncellemesi yaparsın, sonra BIOS pilini çıkarıp takarak CMOS temizliği en son da format ile sıfırdan Windows, sürücüler vb. her şeyi kurarsın. Bunun da ötesi yok. Tabii CMOS temizliği sonrası RAM frekanslarını ayarlamayı unutmazsın 2133Mhz'e düşebilirler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı