R3 3100 için anakart önerisi

Makaleler
6
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
İlahiyat
Merhabalar öncelikle mATX seçimi yapmam lazım ve bütçem en fazla en fazla 500 TL ne yazık ki. Sadece Trendyol üzerinden alışveriş yapabiliyorum çünkü önceki aldığım Gigabyte marka A320M-H modeli Ryzen işlemcilerde nedense 3. seride açılmadı ve 1. seri denedik görüntü gelemedi RAM değiştirdik görüntü geldi gibi oldu ama gittiği için başka bir marka istiyorum tercihlerim şunlar;

MSI A320M-A Pro Max.
MSI A320M-A Pro.
ASUS Prime A320MF.
BIOSTAR A320MH.

Evet, yani başka öneriniz varsa açığım buna.

Sistemin diğer parçaları;
DDR4 3200MHz Neo Forza 8 GB RAM
XFX 5500XT.
120GB SSD.
500GB HDD.
550W 80+ PSU
Ryzen 3100 işlemci

Not bir tek anakartım yok :) ve BIOS Update olmadan 3100 serisi açan bir anakart lütfen...

Bütçenizi 50TL yükseltip daha güncel bir anakart almanızda fayda var.
Yükseltemem derseniz mecburen A320 alacaksınız fakat önermem.

(Attığım anakartlar 3. nesil Ryzen işlemcileri doğrudan destekliyor.)

Gigabyte marka istemiyorum açıkçası.

Neden bu kadar markacısınız yahu? Gibabyte güzeldir. Bizzat kendim kullanıyorum. Asıl olarak Gibabyte önermemin sebebi ise giriş seviyesi anakartları diğer markaları göre daha iyi oluyor. Mesela B450 S2H.

Tam linki ben atacaktım arkadaş atmış. Bence kesinlikle A320 yerine B450 tercih edin.

Neden bu kadar markacısınız yahu? Gibabyte güzeldir. Bizzat kendim kullanıyorum.
Tamam güzel ama dediğim gibi aldım görüntü vermedi soğudum hocam :(
Tam linki ben atacaktım arkadaş atmış. Bence kesinlikle A320 yerine B450 tercih edin.

Bende B450M alabilirim ama Gigabyte dışında varsa iyi olan MSI almak aklımda var.

O olay tamamen eski üretim ürün yollamaları. Ben kendi anakartımı bu satıcıdan almıştım ve direk 3. nesil destekli geliyor. Zaten şu günlerde tüm B450 anakartlar 3. nesil destekli geliyor.

Nerden almıştınız bu arada?

O olay tamamen eski üretim ürün yollamaları. Ben kendi anakartımı bu satıcıdan almıştım ve direk 3. nesil destekli geliyor.

Nerden almıştınız bu arada?

Bak rev 3.X paket gelen paket içinden çıkar rev 1.1 ve F40'a yükseltmeden açılmıyor görüntü vermiyor hayır elimde işlemci olmadan bunu nasıl yapacağım diye soruyorum garantiye verin dediler bende iade ettim ...
Mağaza zonebilisim

ASUS tavsiye ederim MSI kullanıcısıyım ASUS bence daha kaliteli.
Daha kaliteli değil. En azından giriş seviyesi B450 modellerde kaliteli değil.

En ufak farktan bahsedecek olursam Gibabyte 100TL daha ucuz olmasına rağmen VRM mosfet soğutucuları bulunuyor. ASUS'a baktığımızda ise yok. Gibabyte olanda daha çok USB girişi var. MSI B450M-A modelinde de mosfet soğutucu bulunmuyor, bu da S2H'yi üstün kılıyor. :)

Daha çok markaya değilde modele bakmak gerekiyor.

@Criesley Dediğim gibi eski üretim yollamışlar. İade almışlar zaten sorun yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı