R3 3100 için RX580 almak mantıklı mı?

tgnrl

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle herkese iyi günler dilerim. Geçtiğimiz günlerde 2. el olabildiğince fiyattan kısarak bir bilgisayar toplama arayışına girdim. Web tasarım işi ile ilgileniyorum ve GTA V, CS, tarzı oyunları rahatlıkla oynayabileceğim bir bilgisayar toplamak istiyorum tabii belki biraz daha günümüz oyunları için de olabilir. Laptop kullanıyorum fakat iş için kullandığımdan hiç oyunlara bulaşmak istemedim ve pil durumu açısından en azından evde bulunduğum süre boyunca bir masaüstünün daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Uzatmadan toplamaya çalıştığım bilgisayara ve sorularıma gelelim.

Anakart: Gigabyte AMD B450 2. el 1.500 TL alındı.

RAM: G.Skill ripjawa 2x8GB 2. el 1000 TL alındı.

İşlemci: Ryzen 3 3100 + stok fan 1000 TL alındı.

Ekran kartı: 2.000 TL civarına 2. el RX580 almayı düşünüyorum varsa öneriniz daha düşük maliyetli bu klasmanda duymak isterim. Ya da bu ekran kartı bu sistem için iyi midir?

Güç kaynağı: Kafamdaki en önemli soru bu aslında güç kaynağı için 1000 TL gibi bir bütçem var +500W bir PSU almayı düşünüyorum fakat FSP ve Cooler Master baktığımda 80 Plus bu fiyatlara bulamıyorum ve herkes 80 Plus almam konusunda tavsiye veriyor. 80 Plus gameforce alacağıma normal bir 600-700W FSP almayı düşünüyorum ama özellikle bu konuda fikirleriniz benim için çok önemli.

SSD: Eskiden kullandığım bir laptopum var şu an işlemcisi yeterli olmadığı için kullanmıyorum SSD'sini sökerek 240 GB SSD'yi kasama montaj yapma fikri gayet aklıma yattı sizce nasıl olur?

Fikirlerinizi belirtirseniz mutluluk duyarım ayrıca monitör olarak 2. elde can sıkıcı fiyatlar görüyorum mahalle bilgisayarcısından 20-21-22 inc idarelik bir monitör alıp sistemi uzay montaj tamamen 7 bin TL'ye toplamaya çalışıyorum. İyi Sosyaller dilerim.

Güncel fikrini paylaşacak yok mu acaba ?

Son düzenleme:
PSU olarak önerim
RX500 serileri 2. elde biraz da olsa sıkıntılı olabiliyor kaliteli seçmeye özen gösterin hocam. Uyguna RX580 yoksa RX570 alabilirsiniz.
Monitör ve SSD konusuna gelirsek bu bütçede fikirlerinizi uygulamak tek seçenek.

PSU olarak önerim
RX500 serileri 2. elde biraz da olsa sıkıntılı olabiliyor kaliteli seçmeye özen gösterin hocam. Uyguna RX580 yoksa RX570 alabilirsiniz.
Monitör ve SSD konusuna gelirsek bu bütçede fikirlerinizi uygulamak tek seçenek.
Kıymetli fikriniz için teşekkür ederim hocam iyi forumlar dilerim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı