- RAM
- 2x8 GB G.Skill Ripjaws RAM.
- SSD veya HDD modeli
- adata su630 - 480gb SSD
- Ekran kartı
- MSI RX-5500 XT 8 GB
- Anakart
- MSI B450M-A Pro Max
- İşlemci
- RYZEN3-3100
Yaklaşık 1-2 aydır başlıktaki durum söz konusu, Memtest, HDD SSD testlerini yaptım ve bir sorun göremedim. Daha bugün format attım. Sürücü güncellemelerini yaptım, aynı sorun devam ediyor mu diye görmek için Valorant ve FIFA23 yükledim. Valorant'ta şu an için sorun görmesem de (2 maç bilgisayarım kilitlenip kalmadan oynayabildim) FIFA23 oynarken maçın ilk 15-20 dakikası içerisinde hiçbir hata vermeden ekrandaki son görüntü resim gibi donup kalıyor. Bir süre arkadan ortam sesleri (taraftar vs) gelmeye devam ediyor, yaklaşık 1-2 dakika sonrasında da ses de donup trrrrrrr diye kalıyor. Bilgisayarı düğmeden kapatmadan hiçbir şekilde tepki vermiyor, kapatıp açtığımdaysa hiçbir şey yokmuş gibi kullanamaya devam ediyorum. İnternette gezinirken, medya oynatıcılar ile PC'den dizi-film izlerken ya da başka bir program kullanırken bunlar yaşanmıyor, bir türlü çözemediğim şekilde sadece oyunlarda bu durum yaşanıyor. El birliğiyle bu durumu analiz edip çözebileceğimiz birileri var mıdır?
Bilgisayar tamamen donup kaldığı, mavi ekran verip yeniden başlamadığı için minidump klasörü de bomboş, daha bugün format attığım için minidump klasörü oluşmamış bile. Bu sorunun takibini nereden yapabiliriz olay görüntüleyiciden vs. anlamıyorum.
Bilgisayar tamamen donup kaldığı, mavi ekran verip yeniden başlamadığı için minidump klasörü de bomboş, daha bugün format attığım için minidump klasörü oluşmamış bile. Bu sorunun takibini nereden yapabiliriz olay görüntüleyiciden vs. anlamıyorum.
Son düzenleme: