R3 3100 Sistem Nasıldır?

Bütçe
4000

Matrixxx

Femtopat
Fotoğraftaki özelliklere ait bir bilgisayarda GTA 5, CS:GO yeni çıkan oyunlar oynanır mı, yeterli mi? Ya da bu parçalar iyi mi? (bütçe monitör de dahil 4000 TL)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı RX 550 günümüz oyunlarda sizi oldukça üzebilir. Sistemden beklentiniz nedir?

Bütün parçalar hakkında yorum yapayım: (Donanım)

1. (+) İşlemci: İşlemciniz AMD Ryzen 3 3100. Gayet güzel. Intel Core i7-7700K önünde.
  2. (-) GPU: Ekran kartı AMD Radeon RX550 4GB. Günümüz oyunları için yetersiz. Oyun bilgisayarı için en az RX570 4GB veya GTX 1650S 4GB öneriyorum.
  3. (-) Anakartınız A320 chipset. OC yapma imkanınız yok. Ve bildiğim kadarıyla AMD Ryzen 4000 serisini desteklemiyor.
  4. (+) RAM gayet güzel.
  5. (-) SSD SanDisk SSD Plus ise kronik sorunlu model diye biliyorum. Almayın.
Bilgisayar için 10 üzerinden 5,71 veririm. Pek iyi değil oyun için.

4000 TL verip RX 550 ekran kartlı sistem almak akıl karı değildir. Sakın almayın ve mümkünse bir daha bu mağazanın önünden dahi geçmeyin. Resmen kazıklamaya çalışıyorlar.

Eğer internetten almak sorun olmazsa güzel sistem tavsiyeleri verebiliriz.

Aynen arkadaş haklı.

Ekran kartı RX 550 günümüz oyunlarda sizi oldukça üzebilir. Sistemden beklentiniz nedir?
Öneriniz nedir acaba ben bilgisayardan pek anlayan birisi değilim ama günümüz oyunlarını açmasını istiyorum fakat bir Türlü düzgün bir sistem bulamadım sizin bilgisayar öneriniz nedir
Aklım şimdi başıma geldi almayacağım artık o pc yi sizin 3000- 4000 TL arası kasa öneriniz nedir aydınlata bilirmisiniz?
Sizin 3000-4000 TL kasa öneriniz nedir daha yeni oyuncu pc si toplayacağım ve tam bilmiyorum.
Aklım şimdi başıma geldi almayacağım artık o pc yi sizin 3000- 4000 TL arası kasa öneriniz nedir aydınlata bilirmisiniz?
Tavsiye verirsen çok sevinirim kasa için 3000 4000 TL bütçem var günümüz oyunlarını açsın istiyorum öneriniz nedir (Internetten almak sorun olmaz)

Son düzenleme:
4k bütçe var demiş arkadaşımız...
sistem parçaları çok iyi olmayabilir fakat içerisinde monitör+klavye+mouse var. Bu 3 parçanın parasını çıkarsan zaten geriye yaklaşık 3k bütçe kalır. R3 3100=1000TL, 8GB RAM=300TL, 120GB SSD=150TL olduğunu varsayarsak geriye 1550tl kalan parasıyla kasa+psu+gpu+anakart alması gerekiyor?

Arkadaşların demesine göre bütçe arttırmanız gerekiyor
Monitör, klavye, mouse dahil olsa da o bütçeye o ekran kartı alınmaz bence.
Bu bütçeyle hangi ekran kartı alınır hocam yardımcı olur musunuz
monitör,klavye,mouse parçalarının ücretini çıkartırsak geriye ortalama 3k para kalıyor. Ya işlemciyi kısıp ekran kartına aktaracak ya da ne yapabilir merak ettim. 3k ile sistem dizer misiniz hocam

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…