Selamlar Herkese,
Ofis bilgisayarlarından birine küçük ve ekonomik bir sistem güncellemesi yapmam gerekti. Bilgisayar açıldıktan bir süre sonra ekran gidiyor, bilgisayarın üzerindeki reset tuşu bile yanıt vermiyor. Tabiri caizse bilgisayar bitkisel hayata giriyor. Bazen 15 dakika sonra yapıyor. Bazen 4-5 saat sonra. Ekrana sinyal gitmiyor, hiçbir tuş kombinasyonu vs. Yanıt vermiyor. Mecburen elektrik bağlantısını kesip tekrar bağlıyoruz. Windows yeni kuruldu. Donanımsal bir problem var herhalde. Sistem şu şekilde:
Gigabyte B450M S2H V2
Ryzen 3 3100
GeIL EVO Potanza 8 GB 3000 MHz CL 16 RAM (AMD Ryzen Hard Gaminp PC modeli)
Hydro K 500W PSU
Samsung M.2 SSD 850 EVO
Bunun dışında ikinci el ASUS GT 730 ekan kartı aldım.
Anakartta 2 tane Dual kanal RAM slotu var. Ben tek 8 GB RAM taktım. CPU-Z bunu 2133/2 olarak BIOS 2133 olarak görüyor. Acaba bu mu problem yaratıyor? CPU-Z anakart kanalı Dual diye sanırım 2'ye bölüp veriyi yansıtıyor. Yoksa gerçekten 1065 MHz olarak mı RAM çalışıyor bilmiyorum? XMP desteği ile RAM'ları 3000 yaptım şimdi. Bilgisayarı açtım. Şu ana kadar bir donma yok ama daha yarım saat oldu. Bir de böyle deneyeceğim. Daha önce de böyle bir problem hiç yaşamadım, 15-20 bilgisayar toplamışlığım vardır. Fikir, yardım veya öneri varsa çok memnun olurum.