R3 3100 sistemde 3 kısa bip sesi

Özgür Kartal

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayar normal çalışıyor. Sonra kapatıp fişini çekiyorum. Her şey çok normal. Fakat ertesi gün fişi takıyorum. Başlattığım zaman 3 kısa bip sorunu.(RAM sök temizle vs. işe yaramıyor.) BIOS pilini söküp kısa devre yapıyorum. Sorun çözülüyor. Kullanıyorum. İşim bitince tekrar fişi söküyorum ve tekrar aynı şeyler tekrarlanıyor.
Sistem:
B450M S2H
AMD Ryzen 3 3100
8 GB 3200MHz CL16
R7 240 2 GB 128Bit

RAM de sorun var sanırım
"1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC) 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata ".

Bu arada fişten çeke çeke RAM soketini arızalandırmışsın biraz daha böyle yaparsan işlemcin veya ekran kartın için konu açacaksın. Kardeşim sağ altta Windows simgesi var oraya basacaksın ve bilgisayarı kapat diyeceksin.

Bilgisayar kesinlikle bir şey ima ediyor oda anakarttan kaynaklanıyor. Tek sen yaşamadın o sorunu bu forumda çoğu kişi b 450M S2H modeli anakartta sorun yaşadı.

Bence kapattıktan sonra çekiyordur. Ama Bios, anakartın ve güç kaynağında güç koruması yoksa fişi çekince Bios'ta ve Windows'ta problemler oluyor. Benim bilgisayarımda Bios ve güç kaynağında güç koruması olmasına rağmen sorun olarak görüyorlar.

Bilgisayar kesinlikle bir şey ima ediyor oda anakarttan kaynaklanıyor. Tek sen yaşamadın o sorunu bu forumda çoğu kişi b 450M S2H modeli anakartta sorun yaşadı.
Hocam bios eski. Güncellemeyi düşünüyorum.
Hocam "Kapatıp fişini çekiyorum" demiştim ama yanlış anlamışlar.
Güç kaynağım: astro lite 750w(AL-750GD)

Hocam bios eski. Güncellemeyi düşünüyorum.

Hocam "Kapatıp fişini çekiyorum" demiştim ama yanlış anlamışlar.
Güç kaynağım: astro lite 750w(AL-750GD)
Dengesiz güç kaynağından dolayı 3 kısa bip sorununu başka anakartlarda yaşamıştım. Kasa da statik elektrik ortamı olduğundan ram soketlerinde bir yüklenme yaratmış olabilir mi? Tam sizin dediğiniz anakarta hakim değilim ama bir öneri. Artı olarak ramleri değiştirmeyi deneyin. Teker teker deneyin. Bazen sorun var dese de sorun olmuyor. Ya da başka bilgisayara takınca çalışıyor sonra eski bilgisayarda da çalışıyor. Sonuç olarak bazı hataları depoluyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…