R3 3100 sistemde CS:GO takılıyor

SenbonZakuHira

Centipat
Daha fazla  
Selamlar bir sorunumu paylaşacaktım. CS:GO oynarken arada bir anlık takılma oluyor her oyun girdiğimde olmasa da arada bir bu ufak takılmaları yaşıyorum. Afterburner değerlerime baktığımda darboğaz ve ısınma sorunu yok. Ekran kartı kullanımı %100 CPU ise yaklaşık %30 40 civarında. Sıcaklık olarak ekran kartı 60 işlemci ise 50 civarı değerleri görüyor. 250 300 arası alıyorum. Format atmayı denedim, BIOS'u güncelledim, macunlarını yeniledim, sorun SSD'dedir diye düşündüm arkadaşımın Corsair 120GB SSD'sine Windows kurdum onda denedim, kabloları yeniledim, kasadaki her şeyi baştan çıkartıp taktım hiçbir şekilde değişme olmadı. HDD yüzünden yapıyordur dedim HDD'yi çıkartıp öyle oynamayı denedim aynı devam ediyor. Oyunum SSD'ye yüklü. Sistemim şu şekilde;

AMD Ryzen 3 3100 işlemci.
GTX 960 4 GB ekran kartı.
Kingston HyperX 16 GB RAM 3200 MHz.
Gigabyte A320M anakart.
Corsair 120 GB SSD.
Toshiba 500 TB HDD.
Zalman 500 Watt 80+ PSU.

MSI Afterburner'dan benchmark testi çıkarttığımda ise rastgele aldığım kayıtların %0.1'lik ve %1'lik FPS değerleri şu şekilde:

Dosya Ekleri

• Benchmark.png
    Benchmark.png
    80,5 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar bir sorunumu paylaşacaktım. CS:GO oynarken arada bir anlık takılma oluyor her oyun girdiğimde olmasa da arada bir bu ufak takılmaları yaşıyorum. Afterburner değerlerime baktığımda darboğaz ve ısınma sorunu yok. Ekran kartı kullanımı %100 CPU ise yaklaşık %30 40 civarında. Sıcaklık olarak ekran kartı 60 işlemci ise 50 civarı değerleri görüyor. 250 300 arası alıyorum. Format atmayı denedim, BIOS'u güncelledim, macunlarını yeniledim, sorun ssd'dedir diye düşündüm arkadaşımın Corsair 120GB SSD'sine Windows kurdum onda denedim, kabloları yeniledim, kasadaki her şeyi baştan çıkartıp taktım hiçbir şekilde değişme olmadı. HDD yüzünden yapıyordur dedim HDD'yi çıkartıp öyle oynamayı denedim aynı devam ediyor. Oyunum SSD'ye yüklü. Sistemim şu şekilde;

AMD Ryzen 3 3100 işlemci.
GTX 960 4 GB ekran kartı.
Kingston HyperX 16 GB RAM 3200 MHz.
Gigabyte A320M anakart.
Corsair 120 GB SSD.
Toshiba 500 TB HDD.
Zalman 500 Watt 80+ PSU.

MSI Afterburner'dan benchmark testi çıkarttığımda ise rastgele aldığım kayıtların %0.1'lik ve %1'lik FPS değerleri şu şekilde:

Hocam o anlık donmalar ping kaynaklı aynı sıkıntı bende de var 750FPS'de oyun donuyor. Konsola net_graph 1 veya +graph yazın ping ani fırladığında oyunun donduğunu göreceksiniz. Daha kolay bir yöntem botlarla girerseniz sistemde sıkıntı olmadığını anlarsınız.

Ekran kartı CS:GO gibi oyunda %100 olması farklı bir durum. Mining vs. var mı?
Eğer yoksa oyun içi grafik ayarlarını düşürüp dener misin?
%100ü diğer oyunları baz alarak söyledim csgoda zaten sabit değil sürekli oynuyor biliyorum. Ayarları lowda da denedim orta yüksek her türlü denedim değişen bir şey yok. Sadece csde değil her oyunda kasma oluyor
Hocam o anlık donmalar ping kaynaklı aynı sıkıntı bende de var 750FPS'de oyun donuyor. Konsola net_graph 1 veya +graph yazın ping ani fırladığında oyunun donduğunu göreceksiniz. Daha kolay bir yöntem botlarla girerseniz sistemde sıkıntı olmadığını anlarsınız.
yok maalesef ping ile alakalı bir durum değil
Ekran kartı CS:GO gibi oyunda %100 olması farklı bir durum. Mining vs. var mı?
Eğer yoksa oyun içi grafik ayarlarını düşürüp dener misin?
%100 meselesini diğer oyunları baz alarak söyledim csgoda zaten sabit değil sürekli oynuyor onda bir sıkıntı yok. Pcde darboğaz sorunu olmadığını kast ettim. Her türlü ayarda denedim bazılarını kapattım açtım konsol kodu denedim sorun devam ediyor. Sadece csde de değil her oyunda bu tarz takılmalar yaşıyorum

Hocam sisteminiz güncel değilse güncelleyin driverleri NVIDIA'nın ve AMD'nin kendi sitesinden indirin sisteminize virüs bulaşmış olabilir bilgisayarda detaylı bir virüs taraması yapın ünerim ESET'in 30 günlük ücretsiz sürümü ile yapmanız eğer uzun süredir kullanıyorsanız kasanızı temizleyin gerekirse termal mağcunu yenileyin kasadaki pislikte oyun performansını etkiler bir de sisteminiz çok ısınmadan kaynaklı performans kaybı olabilir kasanızda yeterli fan var mı fan dizilimi nasıl bir de internetiniz Türk telekommu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı