Çözüldü R3 3100 sistemde Fortnite FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SasiranKedi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Fortnite üzerinde çokça drop yiyorum. YouTube üzerinden izlediğim videolarda hiç drop yemiyorlar hatta benden daha fazla FPS alıyorlar. GPU kullanımı ve CPU kullanımına baktığımda GPU %50'lerde, CPU ise %70'lerde kullanılıyor. Acaba sorun bunlarla mı alakalı anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim, fazla detaylı anlatamadım ek bir detay isterseniz yardımcı olmaya çalışacağım.

Sistemim.
MSI GTX 1650 Gaming X
Ryzen 3 3100.
G.Skill Ripjaws 3000MHz 8x2 RAM.
480GB Crucial SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüm: En iyi ayarlar sanırım bunlar, en düşük ayarlarda 140-150 almama rağmen aniden 30'a düşüyordu bu şekilde yaptım kendim FPS 120 130'larda ama FPS maksimum 80 90'a düşüyor düştüğü yerlerde bile fazla kasma hissiyatı olmuyor eğer sizde de böyle bir sorun varsa deneyebilirsiniz şu anda %90-%99 arası GPU kullanımı ve %50'lerde CPU kullanımı alıyorum.

1693405754126.png

1693405763099.png

Renk körü modunu yapmanıza gerek yok ben daha rahat gördüğüm için o şekilde ayarladım.

Moderatör ekibini eleştirdiğim kısımı silmişler 😄😄
Ekran kartın %50 darboğaz yapıyor, ekran kartının %50'sini kullanamıyorsun oyunda bu durumda takılmalar normal olabilir.İşemci muhtemelen yetişemiyor hem ekran kartına yetmiyor,hemde kendi işini yapamıyor .İşlemcinizi değiştirmeniz lazım Ryzen 5 5600 alabilirseniz çok iyi olur bu durumda.Şu anda 4070'i bile kaldırabiliyor bu işlemci ileride sisteminizi yükselteceğiniz zaman sorun yaşamadan ekran kartını değiştirirsiniz.

Ekran kartın %50 darboğaz yapıyor, ekran kartının %50'sini kullanamıyorsun oyunda bu durumda takılmalar normal olabilir.İşemci muhtemelen yetişemiyor hem ekran kartına yetmiyor,hemde kendi işini yapamıyor .İşlemcinizi değiştirmeniz lazım Ryzen 5 5600 alabilirseniz çok iyi olur bu durumda.Şu anda 4070'i bile kaldırabiliyor bu işlemci ileride sisteminizi yükselteceğiniz zaman sorun yaşamadan ekran kartını değiştirirsiniz.
Darboğaz yapmaması lazım 3100 ve 1650'nin.

Darboğaz söz konusu grafikleri kastığından en düşüğe çektin galiba gpu kullanımı %95'in üstüne çıkana kadar grafikleri yükseltmeyi dene unutma grafiği düşürdükçe yükü işlemciye bindirirsin yükü ekran kartına bindirmen gerekiyor.

Çözüm: En iyi ayarlar sanırım bunlar, en düşük ayarlarda 140-150 almama rağmen aniden 30'a düşüyordu bu şekilde yaptım kendim FPS 120 130'larda ama FPS maksimum 80 90'a düşüyor düştüğü yerlerde bile fazla kasma hissiyatı olmuyor eğer sizde de böyle bir sorun varsa deneyebilirsiniz şu anda %90-%99 arası GPU kullanımı ve %50'lerde CPU kullanımı alıyorum.

1693405754126.png

1693405763099.png

Renk körü modunu yapmanıza gerek yok ben daha rahat gördüğüm için o şekilde ayarladım.

Moderatör ekibini eleştirdiğim kısımı silmişler 😄😄

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı