R3 3100 sisteme HDD alınır mı?

numan3434

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yeni Ryzen 3 3100 + GTX 1650 süper sistem topladım. SSD olarak SanDisk aldım @YavuzSelim18 ve diğer arkadaşlar sayesinde. Ancak ikinci bir disk olarak ne alacağıma karar vermiş değilim. Eğer HDD alır ve oyunları oraya yüklersem Windows sistem dosyaları SSD bölümünde olduğundan oyunlar yine hızlı açılır mı yoksa yavaş mı olur? Ya da çok fark eder mi HDD ile? Siz ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'ye attıkların HDD hızında, SSD'ye attıkların SSD hızında çalışır. Windows, SSD'de kurulu diye HDD'deki dosyalar da SSD hızında açılacak diye bir şey yok yani. Ama FPS olarak kaybın olmaz.

WD 1 TB 7200 RPM HDD öneririm.

Ortalama bir SSD 520 MB okuma hızına sahip HDD ise 120 Matematiksel olarak 4 kat fark olur Anakart modelini öğrenebilir miyim.
Hayır, sağlıklı bir HDD 150-200 MB okuma hızına erişebiliyor. Ve bunun hızı böyle ölçülmüyor. Birisi bilgiye 1 saniyede ulaşırken diğeri 0.1 saniyede ulaşıyor. Oldukça büyük bir fark yani. Okuma ve yazma veri aktarırken anlam ifade ediyor. Mesela SSD'den HDD'ye dosya atarken SSD yazma görevi yapar, HDD'den SSD'ye dosya atarken okuma görevi yapar. Ama oyunların açılış hızının okuma yazmayla hiçbir alakası yok.

Ben kullanıyorum şu ana kadar büyük dosyalar kopyalamadım ve uzun bekleme süreleriyle karşılaşmadım. Açılışı da çok yavaş değil sistemin ancak kullanacaksanız sık sık Disk Birleştirme yapın.

Merhaba yeni Ryzen 3 3100 + GTX 1650 süper sistem topladım. SSD olarak SanDisk aldım @YavuzSelim18 ve diğer arkadaşlar sayesinde. Ancak ikinci bir disk olarak ne alacağıma karar vermiş değilim. Eğer HDD alır ve oyunları oraya yüklersem Windows sistem dosyaları SSD bölümünde olduğundan oyunlar yine hızlı açılır mı yoksa yavaş mı olur? Ya da çok fark eder mi HDD ile? Siz ne tavsiye edersiniz?
Bütçe varsa bence oyun depolama için de SSD tercih et ama bütçen yüksek boyutlu SSD almaya yetmiyorsa HDD de oyun depolamada sorun çıkarmıyor.

Tabi HDD disk ile SSD diske göre oyunlar daha yavaş açılır ve bazı oyunlarda harita yüklenirken çok nadiren FPS drop yiyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı