R3 3100 sisteme yükseltme tavsiyesi

Kubilaysssss

Hectopat
Katılım
28 Haziran 2019
Mesajlar
188
Yer
İstanbul
Selam PC'me yükseltme yapmak istesem neyi yükseltmeliyim? Özellikler şunlar.
GTX 1650S.
R3 3100.
500 GB M.2 SSD NVMe.
240 GB SATA SSD.
B450M S2H Gigabyte.
8 GB 3000 MHz RAM.

RAM'ı 16 yapsam diyorum işlemci de daha iyi olabilir bilemedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz gayet iyi. İşlemciniz 1660 Ti-Super besleyebilecek kapasitede. RTX 2060'ı da OC yaparak ve sıcaklık sorununu çözerek kullanabilirsiniz diye biliyorum. Şuan yapılabilecek en mantıklı upgrade RAM'i 16 yapmak olacaktır. Elinizdeki RAM'i satıp 3200 MHz bir tık daha kaliteli dual channel ile değiştirmenizi öneririm.
 
Sisteminiz gayet iyi. İşlemciniz 1660 Ti-super besleyebilecek kapasitede. RTX 2060'ı da OC yaparak ve sıcaklık sorununu çözerek kullanabilirsiniz diye biliyorum. Şu an yapılabilecek en mantıklı upgrade RAM'i 16 yapmak olacaktır. Elinizdeki RAM'i satıp 3200 MHz bir tık daha kaliteli Dual channel ile değiştirmenizi öneririm.

Bir oyunun sistem gereksinimlerindeki ekran kartı ve işlemciyle kendiminkileri karşılaştırdığımda ekran kartı yetiyor artıyor işlemci ucu ucuna ya da çok azıcık az kalıyor o yüzden takıldım işlemciye ama RAM'ı 16 yapacağım o kesin.
 
Bir oyunun sistem gereksinimlerindeki ekran kartı ve işlemciyle kendiminkileri karşılaştırdığımda ekran kartı yetiyor artıyor işlemci ucu ucuna ya da çok azıcık az kalıyor o yüzden takıldım işlemciye ama RAM'ı 16 yapacağım o kesin.
İşlemci az falan kalmıyor hocam merak etmeyin. :) Adına aldanmayın. Ryzen 3 3100 zaten oyun odaklı bir işlemci ve 2020 yılı içerisinde çıktı. Yani yeni bir işlemci. Şu ana kadar bir sürü oyun oynadım bu işlemci ve ekran kartı ile, AC Origin harici asla işlemcinin yetmemesi gibi bir sorunla karşılaşmadım. Sonradan öğrendim ki sorun AC Origin'deymiş. Kısacası merak etmeyin daha uzun yıllar götürür bu sistem sizi. İşlemciniz de dediğim gibi oyunlarda iyi performans sağlayan bir işlemci.
 
İşlemci az falan kalmıyor hocam merak etmeyin. :) adına aldanmayın. Ryzen 3 3100 zaten oyun odaklı bir işlemci ve 2020 yılı içerisinde çıktı. Yani yeni bir işlemci. Şu ana kadar bir sürü oyun oynadım bu işlemci ve ekran kartı ile, AC Origin harici asla işlemcinin yetmemesi gibi bir sorunla karşılaşmadım. Sonradan öğrendim ki sorun AC Origin'deymiş. Kısacası merak etmeyin daha uzun yıllar götürür bu sistem sizi. İşlemciniz de dediğim gibi oyunlarda iyi performans sağlayan bir işlemci.

Godfall oynamak istiyorum kaldırmıyor ne yazık ki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı