R3 3100 termal macunu daire şeklinde kullanmak sorun yaratır mı?

Dr_whoo

Femtopat
Merhaba arkadaşlar Ryzen 3 3100 ile gelen fandaki termal macun daire şeklinde sürülmüş ancak bazı videolara bakıyorum genel olarak kare sürülmüş ve tam kaplıyor işlemciyi. Benimki daire olduğu için sıkıntı yaratır mı işlemcinin bir kısmı macun dışında kalıyor takarsam, daire olduğu için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fanlara sürülü olarak gelen termal macunlar hep o şekilde oluyor. Ben her seferinde direkt sürülü halde geldiği gibi takıp kullanıyorum şu ana kadar ısınma sorunu yaşamadım. Evet geometrik olarak düşününce işlemcinin köşeleri boşta kalıyor. Ama dediğim gibi ben hep öyle kullandım ve ısınma sorunu yaşamadım. Bir süre kullandıktan sonra stok macunu daha kaliteli bir macunla değiştirmeni öneririm. O zaman süreceğin yeni macunu işlemcinin üzerine süreceğin için tam kaplamış olur.

Şunu eklemekte de fayda görüyorum: Macunu işlemci üzerine yayarken kenarlarda 1-2 milimetre boşluk bırakmak faydalı olacaktır. Çünkü fanı işlemcinin üzerine oturtunca arada sıkışan termal macun zaten kenarlara doğru bir miktar ilerleyecek.

Arkadaşlar böyle yani resimdeki gibi. Dediğinize göre sıkıntı yok o zaman ilerde değişirim o zamana kadar zarar görmez herhalde.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200912-090507_YouTube.jpg
    Screenshot_20200912-090507_YouTube.jpg
    258,5 KB · Görüntüleme: 39
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı