R3 3100 ve 1650S sistem nasıldır?

Bu tarz sitelerin sistem toplama sihirbazı kısmı fiyatları çok yüksek oluyor. Kendiniz ayrı ayrı toplayın daha ucuza gelir.
Hocam canlı dersler yüzünden acelem var normalde gaming gecesinden toplayacaktım.
PSU nerede? Kasa daha iyi bir model seçilebilir.
500w 80+ bronze aerocool PSU var bende gözüküyor. Bütçem normalde 4000 TL, zar zor yükselttim o yüzden olabildiğince kasadan kıstım.

Tam bütçeniz nedir ona göre daha iyi bir sistem önereyim.
Kendiniz toplarsanız en fazla 4-5 gün içinde sistem hazır olur fakat hazır sistem alırsanız minimum 2 hafta.
Benim önerim bu sistemdir.
Galax 1650S 1600 TL
Ryzen 3 3100 970 TL
Msı B450M-A Pro Max 542 TL
Corsair 8 GB 3000 MHz 280 TL
Aerocool 500W Kasa 510 TL
WD 1 TB 290 TL
Minimum bu PSU ve kasayı öneririm. 120 GB SSD yetmiyor bunu sizde biliyorsunuzdur. Akıcı bir oyun deneyimi için RAM'i 16 GB yapmalısınız. Ama şu an için işinizi fazlasıyla görür.

Son düzenleme:
Kendin toplarsan daha hızlı bile olabilir. Hazır sistem alıp 2 hafta oyalananlar bile oldu. Yoğunluk var falan diyip geciktiriyorlar.

bu konunun önüme gelmesi çok ama çok iyi oldu, bende aynı ekran kartlı bir sistem alacağım.

Ekran Kartı: İnno3d GTX 1650S
İşlemci: i3 9100f
Anakart: Asus Prime H310M-R R2.0 2666 MHz DDR4
Harddisk: Seagate Barracuda 1 TB
Ram: Crucial Ballistix 8 GB 3200 MHz DDR4(X2)
Kasa ve PSU: GameGaraj'ın kasa ve psu'su( kasa ve psuya bakmak için: Pollux 3TN | Game Garaj)

Sizce hangisi daha iyi? cidden kararsız kaldım.

@363436 Intel sistem alacaksan çift kanal RAM almana gerek yok. Tek modül 16 GB al. Daha ucuza gelir ve boş bir DIMM kalır. 9100F ile kullanmak için 2400 MHz üstüne gerek yok. 3600 bile taksan 2400'de çalışacak.
tek modül 16 gb ram ellerinde kalmamış, her neyse benim için çok fazla önemli bir şey değil, daha çok geleceğe dönük ve oyunlarda iyi fps veren bir sistem arıyorum, aklımda dediğim sistem var ama CübbeliNaruto'nun yaptığı sistem de ilgimi çekmedi değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı