R3 3100 ve RX 5500 XT sisteme macOS nasıl kurulur?

xRealdyHD

Hectopat
Katılım
18 Mart 2021
Mesajlar
527
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
XPG 16RAM(8+8) 3600 MHZ (OC)
SSD veya HDD modeli
SANDİSK 500 GB M2 NVME SSD + 1TB 7200 RPM HDD
Ekran kartı
ASUS AMD RX5500XT 8GB (OC)
Anakart
ASUS B450MK II
İşlemci
AMD RYZEN 3100 4.2 GHZ (OC)
Merhaba öncelikle macOS hakkında çok bir bilgim yok. Bu sisteme Dual boot olarak macOS yüklemek istiyorum. Tam olarak ne yapmam gerek? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

EFI falan tam anlamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer bir sistemde Monterey kullanıyorum. Öncelikle forumdaki MacOS Monterey imajını indirin. BalenaEtcher programını Windows'unuza kurun sonrasında 16-32GB bir USB bellek bulun yardım edeyim.
 
Dual Boot:

Monterey kurabilirsiniz. AIDA64 ile Ethernet modelinizi ogrenip kextini indirin. Muhtemelen RTL8111’dir. Sisteminize uygun plist dosyasinin adini config yapin. Sonra:
 
Buradan imajı indirin, zipin içindeki raw dosyasını BalenaEtcher ile USB'ye yazdırın.
Yazdırma işlemi bitince OC EFI diye bölüm oluşacak, bölümün içindeki EFI/OC klasörüne girin ve AMD Ryzen 4 çekirdek isimli configin adını config.plist yapın, uzantılar kapalıysa sadece config. Sonrasında configi bir metin düzenleyici ile açın ve boot-args araması yapın ve bir satır altındaki kısma agdpmod=pikera argümanını ekleyin. Bu şekilde:

Ekran Resmi 2022-05-31 17.37.30.png


Sonrasında Disk Yönetimine girip diskinizden bir bölüm ayırın ve herhangi bir formata biçimlendirin. Daha sonra BIOS ayarlarınızı yapıp kuruluma geçin ve Disk İzlencesine girip bütün aygıtları göstere basıp o ayırdığınız bölümü seçin ve üstten sile basıp APFS olarak biçimlendirin. Sonra geri dönüp macOS'i yükleyin.
 
Buradan imajı indirin, ZIP'in içindeki RAW dosyasını balenaEtcher ile USB'ye yazdırın.
Yazdırma işlemi bitince OC EFI diye bölüm oluşacak, bölümün içindeki EFI/OC klasörüne girin ve AMD Ryzen 4 çekirdek isimli Config'in adını config.plist yapın, uzantılar kapalıysa sadece Config. Sonrasında Config'i bir metin düzenleyici ile açın ve boot-args araması yapın ve bir satır altındaki kısma agdpmod=pikera argümanını ekleyin. Bu şekilde:

Eki Görüntüle 1404933

Sonrasında disk yönetimine girip diskinizden bir bölüm ayırın ve herhangi bir formata biçimlendirin. Daha sonra BIOS ayarlarınızı yapıp kuruluma geçin ve disk izlencesine girip bütün aygıtları göstere basıp o ayırdığınız bölümü seçin ve üstten sile basıp APFS olarak biçimlendirin. Sonra geri dönüp MacOS'i yükleyin.

Başka işlem yapmama gerek var mı sorunsuz kurabilecek miyim?
 
Başka işlem yapmama gerek var mı sorunsuz kurabilecek miyim?
Kurduktan sonra SMBIOS ayarlanacak, Ethernet kexti eklenecek, varsa ve uyumluysa Wi-Fi kartı için kextler eklenecek, onun dışında yapacak pek bir şey yok. Tabii kurulumda da sorun çıkabilir, sorun çıktığında ona göre çözümünü buluruz.
 

Geri
Yukarı