R3 3100 ve RX 6600 Forza Horizon 5 donuyor

Şu an Extreme grafikte yani en iyi ayarda açtım 36 FPS sabitledim benchmark henüz bitmedi yarısında fakat şu ana kadar ne küçük bir drop girdi ne de FPS 36'dan aşağı düştü, acaba FPS kilitlemediğimde sistem 144 üstüne çıkmayı mı deniyor? Benchmark yarışı başladığında yukarıda 7.9/7.7 GB RAM uyarısı verdi fakat dediğim gibi bir sorun çıkartmadı.
Şimdi şöyle, sistemde RAM yetersiz kaldığı durumlarda depolamadan swap alanı kullanır, swap alanı RAM hızına yetişemez bu da oyunda takılma ve donmalara neden olur. Ekstra birde oyun dosyaları okuma ve yazma yapar bu nedenle oyun daha da oynanmaz hâle gelir. Ayrıca RAM tek kanal olduğu için işlemci tam performans gösteremez. Kısaca +8 GB RAM ile sorununuz çözülecektir.

Sorun tamamen çözüldü, Extreme ayarlarda 36 FPS sabit benchmark testi yaparken, oyun birden kapandı ve ekran kartı sürücüsü çöktü, arka planda Radeon Software açılabiliyordu fakat, masaüstünde sağ tık yaptığımda sürücü çıkmıyordu, bunu görünce güvenli Mod'da DDU ile sürücüyü tamamen kaldırdım ve en son sürümü yeniden kurdum, şu an Extreme ayarlarda FPS sabitleme tamamen kapalı şekilde oyunda 60-70 FPS'de hiç donmadan akıcı şekilde oynayabiliyorum. Oyuna girdiğimde ve arada sırada yukarıdan RAM uyarısı çıkıyor maksimum 17.2/8 GB uyarısı gördüm fakat dediğim gibi oyuna bir etki etmedi. Böylelikle sorun çözüldü.

Şimdi şöyle, sistemde RAM yetersiz kaldığı durumlarda depolamadan swap alanı kullanır, swap alanı RAM hızına yetişemez bu da oyunda takılma ve donmalara neden olur? Ekstra bir de oyun dosyaları okuma ve yazma yapar bu nedenle oyun daha da oynanmaz hâle gelir. Ayrıca RAM tek kanal olduğu için işlemci tam performans gösteremez. Kısaca +8 GB RAM ile sorununuz çözülecektir.

Hocam yardımlarınız için çok sağ olun zaten yakın zamanda +8 GB RAM takviye edeceğim, sorun tamamen çözüldü büyük ihtimal dediğiniz takviye ile de çok daha da iyi hale gelir fakat zaten şu an tamamen iyi durumda. Siz bir iki test yaptırmasanız büyük ihtimal sorunu bulamayabilirdim biraz şans eseri oldu, sizin de yardımınızla sorunu tamamen çözdüm. Konu kapatılabilir bir önceki mesajımı çözüm olarak işaretleyemedim fakat yetkili arkadaşlar bakıyorsa onlar halleder umarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı