R3 3100 vs R5 3500

Daha fazla  
Ryzen 3 3100 mü yoksa Ryzen 5 3500 mü? Sadece bu ikisinden birini alacağım. Ekran kartım ise 1660 Super OC biliyorum bu ekran kartı beni 3.5 4 yıl Full grafik götürür ama 2 işlemci arasında kalıyorum. Oyun oynamaktan başka bir şey yapmayacağım. Önbelleğin oyuna faydası yok diye biliyorum. Sizce hangi işlemci?

2 kat önbellek farkı var hocam. Bu çöpe atılamaz bence. Oyunlarda da önemi var bunun. R3 3100, 4 çekirdek ve SMT özelliğine sahip olduğundan çoklu çekirdek performansı 6 çekirdek 3500'e göre daha düşük olsa da overclockla çok kolay yetişebilir. Bence R3 3100 ve kule tipi soğutucu ile overclock yapmayı deneyin. Voltaj ve ısı yüksek olmadıkça işlemciye hiçbir şey olmaz. Tırsmaya gerek yok bence.

2 Kat önbellek farkı var hocam. Bu çöpe atılamaz bence. Oyunlarda da önemi var bunun. R3 3100, 4 çekirdek ve SMT özelliğine sahip olduğundan çoklu çekirdek performansı 6 çekirdek 3500'e göre daha düşük olsa da overclockla çok kolay yetişebilir. Bence R3 3100 ve kule tipi soğutucu ile overclock yapmayı deneyin. Voltaj ve ısı yüksek olmadıkça işlemciye hiçbir şey olmaz. Tırsmaya gerek yok bence.

Ryzen'e sogutma alan var mı dünyada ben stock harici kullanmak haram diye biliyorum.

Ryzen 3 3100 mü yoksa Ryzen 5 3500 mü? Sadece bu ikisinden birini alacağım. Ekran kartım ise 1660 Super OC biliyorum bu ekran kartı beni 3.5 4 yıl Full grafik götürür ama 2 işlemci arasında kalıyorum. Oyun oynamaktan başka bir şey yapmayacağım. Önbelleğin oyuna faydası yok diye biliyorum. Sizce hangi işlemci?
Konu ile alakası yok ama 1600af al bence

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı