R3 3100 vs R5 3500

Daha fazla  
Ryzen 3 3100 mü yoksa Ryzen 5 3500 mü? Sadece bu ikisinden birini alacağım. Ekran kartım ise 1660 Super OC biliyorum bu ekran kartı beni 3.5 4 yıl Full grafik götürür ama 2 işlemci arasında kalıyorum. Oyun oynamaktan başka bir şey yapmayacağım. Önbelleğin oyuna faydası yok diye biliyorum. Sizce hangi işlemci?

Ryzen 3 3100 mü yoksa Ryzen 5 3500 mü? Sadece bu ikisinden birini alacağım. Ekran kartım ise 1660 Super OC biliyorum bu ekran kartı beni 3.5 4 yıl Full grafik götürür ama 2 işlemci arasında kalıyorum. Oyun oynamaktan başka bir şey yapmayacağım. Önbelleğin oyuna faydası yok diye biliyorum. Sizce hangi işlemci?

3100 tek cekirdek performansi 3500'den iyi, 3600 almayacaksaniz kesinlike 3100 bence.

Link at varsa alsın madem. Hala 1600 AF al diyenler bitmedi piyasada. Tekli çekirdek gücü zayıf, oyun performansı 3100 ve 3500'den kötü. Alsın da niye alsın ayrıca?

Kusura bakma da 3100 le kendimiz 2 ekranda test ettik aynı sistem 1600 AF daha iyi çıktı hayır internetten baktım desem tamam ama kendimiz yaptık yani

İster 12, ister 14 olsun; oyunda 3. nesili geçemez. 6 çekirdek, 12 izlek olması nedeniyle renderda 3500'ün bir tık önünde sadece.

3500 daha iyi olabilir haklısın ama 3100 değil kendimiz test ettik, ama ben şunu söylemek istiyorum arkadaş illa alacaksa 3500 tercih etmesi daha iyi olur ve mümkünse bugün yarın alsın çünkü zam gelecek

Kusura bakma da 3100 le kendimiz 2 ekranda test ettik aynı sistem 1600 AF daha iyi çıktı hayır internetten baktım desem tamam ama kendimiz yaptık yani

Genel veriler tersini söylüyor ama haydi diyelim sen bizzat bunu tecrübe ettin linki ver hepimiz alalım neredeymiş bu 1600 AF.

Ben Letgo'dan aldım şahsen bulunuyor da

Kullanılmış ürün. Fiyat aralığı ne seviyede? Büyük ihtimalle 800 TL+. Sene başında dolar 6,5 TL iken 500 TL'ye sıfırı alınıyordu. Sıfır 3100 veya 3500 yerine alınması için geçerli herhangi bir neden yok. Biz de zamanında 500-600 TL'ye çok önerdik ama tekli çekirdek gücü yeni nesil orta-üst seviye ekran kartlarının gerçek performansını dibe çekecek $60'lık bir işlemciye gerekenden fazla anlam yüklemenin anlamı yok.

Kullanılmış ürün. Fiyat aralığı ne seviyede? Büyük ihtimalle 800 TL+. Sene başında dolar 6,5 TL iken 500 TL'ye sıfırı alınıyordu. Sıfır 3100 veya 3500 yerine alınması için geçerli herhangi bir neden yok. Biz de zamanında 500-600 TL'ye çok önerdik ama tekli çekirdek gücü yeni nesil orta-üst seviye ekran kartlarının gerçek performansını dibe çekecek $60'lık bir işlemciye gerekenden fazla anlam yüklemenin anlamı yok.
Şahsen sıfır olmak zorunda diye bir kural yok , bundan önceki bilgisayarım 2 senelikti ve ben onu 2 sene kullandım sıfır almak isteseydim şuan ki sistemim bana 4700e net gelirdi hatta daha fazla ama elinde garantisi daha 19 ay bulunan Bir işlemci var , ve uzun zaman Beraber olacağız sanmam oyun performansını alta vuracak çünkü kullandım almadan önce başka yerlerde baktım 3100 den de iyi olduğunu biliyordum 2. El çöp demi ama alınmaz sende haklısın heh hayat işte

@Criesley çöp anlamında demedim yalnızca kendi açından bakabilirsin. Ryzen 3600 2 ay önce 1300-1350 TL'ye satılıyordu her yerde. Şimdi piyasada kalmasa ve ikinci elini 2000 TL'ye satsalar ne düşünürsün bu da aynısı. Kazıklanmadığını hissedecek sıfır bir işlemci almanın yerini tutmaz eğer muadili piyasada bulunuyorsa.

@Criesley çöp anlamında demedim yalnızca kendi açından bakabilirsin. Ryzen 3600 2 ay önce 1300-1350 TL'ye satılıyordu her yerde. Şimdi piyasada kalmasa ve ikinci elini 2000 TL'ye satsalar ne düşünürsün bu da aynısı. Kazıklanmadığını hissedecek sıfır bir işlemci almanın yerini tutmaz eğer muadili piyasada bulunuyorsa.

3100 almak bende istedim ama arada 150 TL fark oynuyordu simidi daha iyi olan 2. El almayı tercih ettim ben demiyorum gidip 1000 liraya 1600 AF al ne yazık ki Türkiye'de zor da olsa 850'ye pazarlıkla 800'e 1600 AF alsa 200 TL'ye neler neler yapar ben bütçe kısık iş yaptım evet faturadan 70 TL'ye yüksek aldım ama bilerek çünkü muadili için ekleme yapmam lazımdı ve çok zordu benim için yani 9100F almaktansa 1600 AF alıp en azından iyi bir işlemcim var ve Online oyunlarda kasmadan oyun oynabilirim ve 3200 RAM takarım dedim D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı