Ryzen 3 3100 mü yoksa Ryzen 5 3500 mü? Sadece bu ikisinden birini alacağım. Ekran kartım ise 1660 Super OC biliyorum bu ekran kartı beni 3.5 4 yıl Full grafik götürür ama 2 işlemci arasında kalıyorum. Oyun oynamaktan başka bir şey yapmayacağım. Önbelleğin oyuna faydası yok diye biliyorum. Sizce hangi işlemci?
2 kat önbellek farkı var hocam. Bu çöpe atılamaz bence. Oyunlarda da önemi var bunun. R3 3100, 4 çekirdek ve SMT özelliğine sahip olduğundan çoklu çekirdek performansı 6 çekirdek 3500'e göre daha düşük olsa da overclockla çok kolay yetişebilir. Bence R3 3100 ve kule tipi soğutucu ile overclock yapmayı deneyin. Voltaj ve ısı yüksek olmadıkça işlemciye hiçbir şey olmaz. Tırsmaya gerek yok bence.
2 Kat önbellek farkı var hocam. Bu çöpe atılamaz bence. Oyunlarda da önemi var bunun. R3 3100, 4 çekirdek ve SMT özelliğine sahip olduğundan çoklu çekirdek performansı 6 çekirdek 3500'e göre daha düşük olsa da overclockla çok kolay yetişebilir. Bence R3 3100 ve kule tipi soğutucu ile overclock yapmayı deneyin. Voltaj ve ısı yüksek olmadıkça işlemciye hiçbir şey olmaz. Tırsmaya gerek yok bence.
Çok sağ olun cevaplar için ama galiba 3500 alacağım. Keşke bütçe 3600 e yetse diyeceğim o da alev gibi yanıyor ve tavsiye edilmiyor. 3600X alabilsem ama nafile.
Ryzen 3 3100 mü yoksa Ryzen 5 3500 mü? Sadece bu ikisinden birini alacağım. Ekran kartım ise 1660 Super OC biliyorum bu ekran kartı beni 3.5 4 yıl Full grafik götürür ama 2 işlemci arasında kalıyorum. Oyun oynamaktan başka bir şey yapmayacağım. Önbelleğin oyuna faydası yok diye biliyorum. Sizce hangi işlemci?
Link at varsa alsın madem. Hala 1600 AF al diyenler bitmedi piyasada. Tekli çekirdek gücü zayıf, oyun performansı 3100 ve 3500'den kötü. Alsın da niye alsın ayrıca?
Link at varsa alsın madem. Hala 1600 AF al diyenler bitmedi piyasada. Tekli çekirdek gücü zayıf, oyun performansı 3100 ve 3500'den kötü. Alsın da niye alsın ayrıca?