R3 3100'ü 4.4 GHz yapsam sorun olur mu?

Şu an 1.1v 4.2 GHz ile stres testlerinde sorunsuz çalışıyor ve 67 dereceyi geçmiyor. İşlemci stok değerlerde (yükte 1.2v 3.9 GHz) 70 dereceyi geçmiyordu. 1.2v ile 4.4 GHz yapsam yine stok değerlerindeki sıcaklıkla (70°) mı çalışır? Stok değerler ile yükte 1.2v oluyordu, OC ile 1.2v 4.4 GHz yapsam sıkıntı olmaz değil mi?

Anakart: MSI B450M-A PRO Max.

ClockTuner
DIAGNOSTIC RESULTS
AMD Ryzen 3 3100 4-Core Processor
Max temperature: 59, 3°
Energy efficient: 4,08
Your CPU is Platinum SAMPLE
Recomended values for overclocking (P1 profile):
Reference voltage: 1225 mV
Reference Frequency: 4425 MHz
Recomended values for overclocking (P2 profile):
Reference voltage: 1325 mV
Reference Frequency: 4550 MHz
Recomended values for undervolting:
Reference voltage: 1150 mV
Reference Frequency: 4275 MHz

4.5'in üstüne çıkma. 4.4 yapmayı deneyebilirsin. :D Bir de platinyum silikon için o voltajlar fazla değil mi?
DA'dan birinin önerisiyle yaptıydım 1.1v 4.2 GHz'i. 1.2v fazla mı olur? Voltaj droplanması da oluyor. 1.1v yükte 1.078'e düşüyor.
Sıkıntı olmaz. Voltaj arttırdığınız için haliyle sıcaklık da artacaktır. Yaptıktan sonra kararlı olup olmadığını kontol edin.
Stok değerlerinde zaten 1.2v'a yükte çıkıyordu ve max. 70 derece oluyordu.

vDrop yüzünden demiştim zaten. 1.1 ile 4.3 deneyebilirsin. 4.4 için biraz daha arttırabilirsin ama 1.2 abartı gibi.

vDrop olunca voltajı daha da arttırmak gerekmiyor mu?
Hayır.

Hayır.

Anladım. O zaman düşük voltajlarla teste başlayayım. Bu arada otomatik voltajda kendisi 1.2v'a yükseltiyordu, GHz'i arttırıp voltajı otomatikte bıraksam yine kendisi mi 1.2v'a arttırır yoksa kafasına göre mi voltaj verir?

Amacınız zaten voltajı olabildiğinde düşürüp, doğru ayarı bulduktan sonra BIOS'a geçirmek olmalı zaten. :D

Otomatikte bırakmayın voltajı. Sistem kararsız çalışır. Ben otomatikte bırakınca çöküyor mesela.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı