R3 3200G bilgisayar bozuluyor ve kasıyor

Order S

Hectopat
2, 5 sene önce Ryzen 3 3200G 8 GB RAM bir PC topladım. O tarihten 1 sene sonra ise 8 GB daha RAM aldım toplam 16 oldu. Sonrasında ise sırayla önce anakart USB çıkışları bozuldu 2-3 bir şeyler yaptım tozunu aldim çalıştı ama sonra tekrar bozuldu. FPS düşüşleri çok olmaya başladı, bilgisayari açtığım zaman çok kasıyor şu anda. Format vesaire hiçbir şeye vaktim yok. Ve SSD'de sanırsam bir sıkıntı var. Kısacası elimde eski model ise yaramaz bir kasa var. Satsam yenisini alır mıyım bilmiyorum. Anakart çıkışları sürekli sıkıntı çıkarıyor. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
2, 5 sene önce Ryzen 3 3200G 8 GB RAM bir PC topladım. O tarihten 1 sene sonra ise 8 GB daha RAM aldım toplam 16 oldu. Sonrasında ise sırayla önce anakart USB çıkışları bozuldu 2-3 bir şeyler yaptım tozunu aldim çalıştı ama sonra tekrar bozuldu. FPS düşüşleri çok olmaya başladı, bilgisayari açtığım zaman çok kasıyor şu anda. Format vesaire hiçbir şeye vaktim yok. Ve SSD'de sanırsam bir sıkıntı var. Kısacası elimde eski model ise yaramaz bir kasa var. Satsam yenisini alır mıyım bilmiyorum. Anakart çıkışları sürekli sıkıntı çıkarıyor. Ne yapmam lazım?

Hocam öncelikle bir SSD'yi kontrol edelim. Çünkü eğer SSD bozuldu ise anakart USB giriş çıkışları bozulmasından ziyade Windows'un bozulmuş olmasından kaynaklı olarak USB giriş çıkışları kullanılamıyor olabilir. Müsait bir zamanda SSD sağlığını test edin ve formatlayıp Windows'u tekrardan kurun. Bu durumda bile hala daha USB girişleri çalışmıyor ise RAM'lerinizi tek tek çıkarıp kontrol edin. Önce yeni aldığınızı çıkartıp test edin ondan sonra yeni aldığınızı takıp eskisini çıkartın. Eğer sorun böyle çözülür ise RAM'lerinizde sorun olmuş olma ihtimali yüksek. Eğer tüm her şeye rağmen bu şekilde devam ediyorsa BIOS güncellemeyi deneyebilirsiniz sorun yine çözülmezse büyük ihtimalle sorunun kaynağı anakartınızdır.

Hocam öncelikle bir SSD'yi kontrol edelim. Çünkü eğer SSD bozuldu ise anakart USB giriş çıkışları bozulmasından ziyade Windows'un bozulmuş olmasından kaynaklı olarak USB giriş çıkışları kullanılamıyor olabilir. Müsait bir zamanda SSD sağlığını test edin ve formatlayıp Windows'u tekrardan kurun. Bu durumda bile hala daha USB girişleri çalışmıyor ise RAM'lerinizi tek tek çıkarıp kontrol edin. Önce yeni aldığınızı çıkartıp test edin ondan sonra yeni aldığınızı çıkartıp eskisini takın. Eğer sorun böyle çözülür ise RAM'lerinizde sorun olmuş olma ihtimali yüksek. Eğer tüm her şeye rağmen bu şekilde devam ediyorsa BIOS güncellemeyi deneyebilirsiniz sorun yine çözülmezse büyük ihtimalle sorunun kaynağı anakartınızdır.

Tamamdır hocam hepsini müsait olunca deneyeceğim teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı