R3 3200G entegre grafiği kapatınca ekran gelmiyor

Arkadaşlar biraz meraklıyım. R3 3200G APU sisteme sahibim. VRAM artırılıyormuş, deneyeyim dedim. Öncelikle denemek amaçlı hızlı başlatı kapattım. Sonra BIOS'tan entegre grafik ekran kartını disable yaptım. Sonra 4 GB VRAM olarak ayarladım. Keşke yapmasaydım, ekran gelmiyor. BIOS ekranını da göremiyorum. Nasıl çözebilirim?

Ya dediğim gibi pek bilmiyorum . 16 GB RAM var.
Kasayı hiç açmadım nası açıcam acaba
Entegre grafik var zaten sadece sistemde, niye kapatıyorsun ki? BIOS pilini çıkart 5-10 dakika bekle. O VRAM arttırma olayı da senin raminden gidiyor. Eğer 8 GB RAM'in varsa 4 GB yaparsan hiçbir oyunu oynayamazsın.

Ya dediğim gibi pek bilmiyorum . 16 GB RAM var.

O zaman verirsin. Dediğim gibi BIOS pilini çıkart 5-10 dakika bekle. Kolay olur zaten ekran kartın yok. Entegre grafiği devre dışı bıraktım demişsin. Görüntü gelmemesi normal. Neyle gelmesini bekliyosun?

Dostum, zaten sadece entegre grafik bulunan bir sistemde entegre grafiği kapatırsan görüntü gelmez tabii ki.

Kasayı aç, bunun gibi bir pil göreceksin;

Sağ taraftaki kısma tornavida ile baskı uygula ve çıkar. Birkaç dakika bekle ve geri tak.
Üstündeki statik elektriği metal bir şeylere dokunup boşaltmayı unutma.

Arkadaşlar dediğim gibi kasa açma sistem toplama gibi hiçbir şey bilmiyorum. Bunların dışında hiçbir vida yok hangilerini söküp açabilirim acaba.

Dosya Ekleri

• IMG_20210328_161738.jpg
    131,6 KB · Görüntüleme: 52
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…