Çözüldü R3 3200G sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Akın Serbest

Hectopat
Arkadaşlar bugün bilgisayarımı topladım ve güç düğmesine bastığımda hüsrana uğradım. Kasanın çalıştığına dair hiçbir belirti göremedim. (Fan dönmesi, kasa üstünde ışık yanması vb.)

Donanımlar ise şunlardır:
AMD Ryzen 3200G
Flare X 2x8 16 GB AMD uyumlu RAM 3200MHz
Power Boost VK-3301B 500W PSU kasa
240GB SSD
B450M-S2H anakart

Arkadaşlar sanırım ilk topladığım sistem olduğundan bir yerde yanlış yaptım ama pek sanmıyorum. Çok pis stres altındayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer PSU'da sorun yoksa, akartının BIOS'u güncel mi? Dahili GPU'dan görüntü alamazsın diye biliyorum güncel değilse

Kasanın anakartla bağlantısı olan güç düğmesi kablosunu kontrol edin. Yanlış takmış olabilirsiniz. İşlemcinin üçgeninin anakartın üstündeki üçgenle eşleştiğinden emin olun. Eğer üçgeni denk getirmediyseniz işlemci zarar görmüş olabilir. Güç kablolarınıda kontrol edin.

Olabilecek iki olası sorun:
1- Kasanın Power düğmesinin bağlantısını anakarta yanlış yaptın.
2- Power Boost kalitede kendini aştı ve bozuk PSU üretmeye başladı

Prizi takmak veya PSU düğmesini açmak gibi basit şeyleri yaptığını varsayıyorum.

Nası yani şimdi ne yapmalıyım
Anakartının biosunun güncel olduğuyla ilgili bir bilgim yok vatandan aldım

Ben de geçen kasa toplarken aynı hatayı yaptım üstte 4 pin girişi var o kanmadan PSU'da 3 tane var değiştirip deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…