R3 3200G sistem kilitlenmesi

Velihan33

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bir zamanlar RX 580 ekran kartımı PSU yüzünden yaktım ve aynı PSU ile ekran kartsız APU kullanıyorum. Sorun olmuyordu ilk aylarda Ryzen 3200G ile ve o zamandan beri bilgisayarım mavi ekran ve arada bir kilitlenme sorunu oluyor. Kilitlenme şöyle oluyor, genelde video falan izlerken ilk başta video takılıyor. Sonra da hiçbir yere basılmıyor işlemcide çok ısınıyor. Mouse falan işlevsiz hale geliyor, bazen de mouse oynuyor klavye çalışmıyor. Masaüstündeki hiçbir yere tıklamıyor ve reset attıktan sonra düzeliyor. Sorunun kaynağı nerede olabilir?

Merak ettimde R3 2200G RX 580i besler mi.

PSU'da voltaj dalgalanması olabilir. Bu sonunda "G" ibaresi olan işlemcilerde BIOS'u güncel tutmak bayağı önemli. Ancak o PSU ile BIOS güncelleme riskine girmeyin. İmkanınız olursa düzgün bir PSU takarak BIOS'u güncelleyin ve en kısa zamanda yeni bir PSU alın.
Merak ettimde R3 2200G RX 580i besler mi.
Birazcık darboğaz yapabiliyor diye biliyorum Multiplayer ağırlıklı ağır oyunlarda.

Merak ettimde R3 2200G RX

Reis yeni PSU yolda zaten FSP 500 Hydro HD500 aldım yeterli midir RX 580'e
Merak ettimde R3 2200G RX 580i besler mi? Ryzen 3 3200 G o

O yetiyor sen sorunun nasıl olduğunu söyler misin

Kilitlenme sorunu neyde kaynaklı fikriniz var mı
BIOS yüzünden bu tür sorunları yaşayanlar vardı "G" işlemcilerde. Ram de yapıyor olabilir, XMP açıksa olacağını sanmıyorum. Ram O.C yaptıysanız uyumsuz frekanslar, voltajlar, zamanlamalar sorun yaşatabilir.

Zaten bilgisayarımı D.O.C.p yi açıp oyunlara girdiğimde 5 dakika demeden reset atıyor RAM G.Skill 3000MHz D.O.C.o açılmadan 2133 MHz de çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…