R3 3200G sistem nasıl geliştirilmeli?

Dwnity

Hectopat
Bilgisayarım artık yeni oyunları oynatmakta zayıfladı. Hem paramı iyi bir yere yatırmak için hem de bilgisayarımı güçlendirmek için bilgisayarımı geliştirmek istiyorum.

Şu anki sistemim şöyle:

• AMD Ryzen 3 3200G işlemci.
  • A320-M-CF anakart.
  • 8x2 3200 MHz RAM.
  • 512 GB Kioxia BG6 M.2 SSD (anakarttan dolayı 4.0 desteklemiyor) ve yanında 258 GB SATA SSD.
  • Güç kaynağı: Performax %80 Plus - Power output 550W, Max output 462W.

Sistem için Ryzen 5 5600 ve 6600 XT tarzı bir ekran kartı (ekran kartını biraz daha sonra) almayı düşünmüştüm. Fiyat/performans olarak kutusuz Ryzen 5 5600'ler 3500 TL civarındaydı, bu yüzden almayı düşünmüştüm. Fakat bir arkadaşım işlemci ve anakartımın ileriye dönük olmayacağını, daha sonra tekrar para vermem gerebileceğini söyledi.
Sizce üstüne bayağı bir para koyup anakart falan alıp AM4 yerine AM5'e geçmek mantıklı mı? RAM'ler de ekstra bütçe gerektirecek. Bilgisayarı hazır aldığım için işlemci fanı falan da var o yüzden kutusuz almak istiyorum işlemciyi.
Ne önerirsiniz? Kendi paramı biriktirip alacağım için AM5'e geçene kadar yaz tatili biteceğinden falan korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım artık yeni oyunları oynatmakta zayıfladı. Hem paramı iyi bir yere yatırmak için hem de bilgisayarımı güçlendirmek için bilgisayarımı geliştirmek istiyorum.

Şu anki sistemim şöyle:

• AMD Ryzen 3 3200G işlemci.
  • A320-M-CF anakart.
  • 8x2 3200 MHz RAM.
  • 512 GB Kioxia BG6 M.2 SSD (anakarttan dolayı 4.0 desteklemiyor) ve yanında 258 GB SATA SSD.
  • Güç kaynağı: Performax %80 Plus - Power output 550W, Max output 462W.

Sistem için Ryzen 5 5600 ve 6600 XT tarzı bir ekran kartı (ekran kartını biraz daha sonra) almayı düşünmüştüm. Fiyat/performans olarak kutusuz Ryzen 5 5600'ler 3500 TL civarındaydı, bu yüzden almayı düşünmüştüm. Fakat bir arkadaşım işlemci ve anakartımın ileriye dönük olmayacağını, daha sonra tekrar para vermem gerebileceğini söyledi.
Sizce üstüne bayağı bir para koyup anakart falan alıp AM4 yerine AM5'e geçmek mantıklı mı? RAM'ler de ekstra bütçe gerektirecek. Bilgisayarı hazır aldığım için işlemci fanı falan da var o yüzden kutusuz almak istiyorum işlemciyi.
Ne önerirsiniz? Kendi paramı biriktirip alacağım için AM5'e geçene kadar yaz tatili biteceğinden falan korkuyorum.
Sisteminizi komple satıp düzgün bir sistem almanız daha doğru olur üstüne bütçede eklenir.

Bütçeniz nedir? Bütçeniz yeterliyse AM5 geçin yetersizse AM4'te güzel bir yükseltme önerelim.
Hocam bütçem uzun vadede yükselir biraz daha biriktirirsem am5 yapabilirim. sizce am5'e daha fazla para vermeye değermi am4te kalsam ileride sıkıntı falan çıkarırmı?

Şuanlık 8-10 bin tl falan diyebilirim ekran kartını tanıdık birinden 2. el alacağım

Çok klişe olucak ama gta 6 çıkınca oynamak istiyorum o açıdanda performansı önemli biraz

AM5 kesinlikle değer. Bence idare edebiliyorsanız AM5 için para biriktirin bu bütçede yapacağınız yükseltme evet güzel bir yükseltme olur ama AM5 kadar olmaz. Hatta işlemci anakart RAM de satıp bütçeye katkı sağlarsınız AM5 geçerken.

AM5 kesinlikle değer. Bence idare edebiliyorsanız AM5 için para biriktirin bu bütçede yapacağınız yükseltme evet güzel bir yükseltme olur ama AM5 kadar olmaz. Hatta işlemci anakart RAM de satıp bütçeye katkı sağlarsınız AM5 geçerken.
Sağ olun.
Peki am5 için hangi işlemciyi ve anakartı önerirsiniz? f/p olarak
Ryzen 5 7500F işlemci iş görürmü? Yanındada B650.

R5 7500F ve B650 güzel olur hocam. Bütçenize göre de bir ekran kartı ve gerekirse PSU düşünülür. Belki tüm sistemi satmak da mantıklı olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı