R3 3200G sistem nasıl?

APU adı altında sistem toplanacaksa ilk etapta işlemci en az 2400G olmalıdır. Aksi takdirde ileride ekran kartı eklemesi yapacağınız zaman tam olarak besleyemeyecektir diğer işlemciler. PSU kısmına gelirsek üstteki arkadaşın dediği gibi 600W bir PSU'a ihtiyacınız yok 500W bir PSU ile RTX 2060 bile besleyebilirsiniz. Eğer bütçenizi daha fazla artırmazsanız ve tam olarak sınırdaysanız ilk etapta dediğim gibi işlemciyi 2400G veya 3400G alıp RAM'i 8 GB'a düşürebilirsiniz önümüzdeki 1 2 ay içinde de para biriktirip RAM alabilirsiniz sonuçta işlemci ha deyince değişmez lakin RAM istediğiniz zaman eklersiniz.

Daha detaylı bilgi için imzamdaki rehbere bakabilirsiniz.
İlk başta APU sistem kullanacağı için tek kanal 8GB RAM yetersiz kalır. RAM 2x8GB yapmalısın. Aksi taktirde istediğin gibi bir performans alamazsın.

Ekran Alıntısı.PNGd.PNG

Buyurun 200TL fark ile kat kat daha fazla performanslı sistem üstelik 16 GB RAM dahil.
İlk başta APU sistem kullanacağı için tek kanal 8 GB RAM yetersiz kalır. RAM 2x8GB yapmalısın. Aksi taktirde istediğin gibi bir performans alamazsın.

Attığım resmi kontrol edebilirsiniz. Üstelik bütçe kısıtlı ise işlemcidense RAM'den kısmak daha mantıklı en niyahetinde 8 GB RAM ile 2 ay idare edilebilir.

Eki Görüntüle 587607

Buyurun 200TL fark ile kat kat daha fazla performanslı sistem üstelik 16 GB RAM dahil.

Attığım resmi kontrol edebilirsiniz. Üstelik bütçe kısıtlı ise işlemcidense RAM'den kısmak daha mantıklı en niyahetinde 8 GB RAM ile 2 ay idare edilebilir.
Dual channel alana kadar kendi istediği performansı alması çok zor. O yüzden böyle bir öneride bulundum. Ayrıca ben olsam sizin gibi 1200 tl verip bir apu işlemciyi tray almam.

Dual channel alana kadar kendi istediği performansı alması çok zor. O yüzden böyle bir öneride bulundum. Ayrıca ben olsam sizin gibi 1200 tl verip bir apu işlemciyi tray almam.
Tabi ki kendi tercihiniz lakin 3200G ile 3400G arasında ciddi anlamda performans farkı var :D.

Bahsettiğim şey 3200G ile 3400G'yi karşılaştırmak değil. İnternette 1200TL'ye orijinal versiyonları var. PC toplama sihirbazından tray ürün almak yerine gider onu alırım.

Ben o siteden alması için toplamadım, sadece topladığım sistemi göstermek için attım farkındaysanız hangi siteden attığım dahi belli değil internetten her parçayı farklı siteden alarak çok daha ucuza toplanır.

Ben o siteden alması için toplamadım, sadece topladığım sistemi göstermek için attım farkındaysanız hangi siteden attığım dahi belli değil internetten her parçayı farklı siteden alarak çok daha ucuza toplanır.
Arkadaş kesinlikle o tray yazısına takılır diye düşünmüştüm. :D :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı