Çözüldü R3 3200G sistem sürekli farklı mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

SrknSmsk

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Adata SU650 120GB
Ekran kartı
Apu- Vega 8
Anakart
MSI B450 Tomahawk
Merhabalar. Sürekli farklı mavi ekran hataları alıyorum. Anlamsız yerlerde driver çökmeleri yaşıyorum.

APU işlemci kullanıyorum buna bağlı çökmeler mi acaba diye düşünüyorum.

Sistem bilgisi ve minidump dosyalarım altta.
Şimdiden teşekkürler.
  • MSI B450 Tomahawk.
  • Ryzen3 3200G.
  • Corsair 2x4GB DDR4 3000MHz.
  • Adata SU650 SSD.
  • Corsair VS-600 güç kaynağı​

Çözüm
Tuhaf gelebilir ama SSD kaynaklı mavi ekran alıyor olabilirsiniz. Yalnızca bir fikir ama birkaç kanıt olmasına rağmen kesin diyemeyeceğim bir öneri. İmkanınız olursa güzel ve kaliteli bir SSD'ye geçiş yapmayı deneyebilirsiniz. Samsung EVO serisi SSD'leri gibi SSD'lerden bahsediyorum. Ek olarak sanal belleği kapayıp tekrar açmayı deneyebilirsiniz. Rehber aşağıda yer almakta.

Sorunun da gidişatını söylerseniz sevinirim.
RAM'lerinizi Memtest ile test edin, bana kalırsa RAM kaynaklı sürücü çökmesi yaşıyorsunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD ekran kartı sürücülerinizi DDU ile kaldırıp WHQL tavsiye edilen sürümü kurmayı deneyin.

Not: İlk minidump analizim. 121421-7812-01 ve 121721-6312-01 AMD ekran kartı sürücünüzden, 121721-8156-01 ise RAM'den kaynaklı duruyor. APU, RAM'den çektiğine göre ve sürücünüzde sorun olduğunu varsayarsak, DDU ile temiz kurulum yapmak RAM'i de çözmüş olacaktır bence.

AMD ekran kartı sürücülerinizi DDU ile kaldırıp WHQL tavsiye edilen sürümü kurmayı deneyin.

Not: İlk minidump analizim. 121421-7812-01 ve 121721-6312-01 AMD ekran kartı sürücünüzden, 121721-8156-01 ise RAM'den kaynaklı duruyor. APU, RAM'den çektiğine göre ve sürücünüzde sorun olduğunu varsayarsak, DDU ile temiz kurulum yapmak RAM'i de çözmüş olacaktır bence.

Aslına bakılırsa benim teorim RAM yönünde zira analiz sonucu sistemde GPU olarak iGPU var ve onun da VRAM'i fiziksel bellekten oluyor. Dediğiniz şeyi ikinci planda tutuyordum zira önce RAM'leri test etmek GPU sürücüsünü kaldırmaktan daha mantıklı.

DDU ile kaldırım neredeyse tüm sürümleri denedım maalesef sonuç hep aynı.

Aslına bakılırsa benim teorim RAM yönünde zira analiz sonucu sistemde GPU olarak iGPU var ve onun da VRAM'i fiziksel bellekten oluyor. Dediğiniz şeyi ikinci planda tutuyordum zira önce RAM'leri test etmek GPU sürücüsünü kaldırmaktan daha mantıklı.

Bu gece test edip geri dönüş sağlarım.

oo701R.jpg

Test bu ekranda donmuş. Tekrar yarin test edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım. Test öncesi BIOS üzerinde açıksa XMP'yi kapamayı unutmayınız. Sonuç çıkınca da atarsınız artık.

BIOS ayarlarınızı varsayılana döndürmeyi deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse de yeni minidump dosyanızı paylaşabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı